Ha vétkezünk, Ő szót emel értünk a Mennyben

„Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek. És ha vétkezik valaki, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.” (1Jn 2:1)

Az Úr nem tekinti befejezettnek a megváltás tervét, amíg abban csak az Ő szeretete játszik szerepet. Oltárára egy Szószólót helyezett, aki a mi természetünkbe öltözött. Közbenjárónkként Krisztus feladata az, hogy Isten fiaiként és leányaiként mutasson be minket.

Krisztus arra vállalkozott, hogy helyettesünk és kezesünk lesz, és hogy senkit sem hagy figyelmen kívül. Az Ő engedelmességéből a tökéletes engedelmesség kiapadhatatlan forrása származik. A mennyben az ő érdemei, önmegtagadása és önfeláldozása olyan értékes tömjén, melyet népének imáival együtt mutatnak be. Amikor a bűnös ember őszinte, alázatos imádsága felszáll Isten trónja elé, Krisztus hozzáadja azokhoz az Ő életének érdemeit és tökéletes engedelmességét. Imádságainkat ez a tömjén illatosítja be. Krisztus arra vállalkozott, hogy közbenjárjon érdekünkben, az Atya pedig mindig meghallgatja Fiát.

Ez a kegyesség titka. Hogy Krisztus emberi természetet öltött, és alázatos élete által felemelte az embert az erkölcsiség magas szintjére; hogy Isten trónja elé vitte felvett természetét, hogy ott bemutassa gyermekeit az Atyának, és angyaloknak kijáró tisztességben részesítse őket – ez a világegyetem csodája, a titok, melybe angyalok vágynak betekinteni. Ez az a szeretet, mely meglágyítja a bűnös szívét. (Manuscript 21, 1900.)

Ő, aki nem nézheti a romlásnak kiszolgáltatott embereket anélkül, hogy Lelkét a végsőkig ki ne árasztaná rájuk megmentésük érdekében, szánalommal és sajnálattal tekint minden emberi lélekre, aki belátja, hogy nem lehet saját maga megmentője. (The General Conference Bulletin, October 1, 1899.)

Krisztus a Szószólód. Isten szeretetének hatalmát felismerve ragadd meg Krisztus kezét és szorítsd erősen. Az Ő keze erősebben fog téged, mint ahogyan te belékapaszkodsz. (Letter 182, 1901.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video