DATORI SĂ EXCELĂM

Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus.
Coloseni 3:17

Ascultă ediția audio aici.

Atunci când trebuie să mergem la medic, analizăm și încercăm să ajungem la cel mai bun specialist. Și pe bună dreptate. Dacă este vorba despre sănătate, este necesar să facem alegerile cele mai chibzuite. Însă, dacă noi am avea calificarea să fim de folos într-un fel sau altul, am fi printre primele opțiuni ale altora?       

În timpul școlarizării mele, erau colegi care vânau mereu nota cinci. Important este să treci, că, după ce devii specialist, n-o să scrie pe ușa cabinetului desfășurătorul notelor pe care le-ai adunat de-a lungul anilor, nu-i așa? E-adevărat, calificativele nu reflectă întotdeauna cunoștințele, însă ceea ce contează în mod definitoriu este tendința adoptată. Atitudinea „Las’ că merge și așa!” este contraproductivă și în explicită contradicție cu caracterul lui Dumnezeu.

„Persoanele care lucrează în instituțiile noastre variate și în numeroase alte departamente ale lucrării noastre trebuie să fie oameni care gândesc, oameni care poartă amprenta lui Dumnezeu și progresează constant în sfințenie, în demnitate morală și în excelența cu care lucrează. Dacă sunt oameni care cresc, dacă au o rațiune și o inteligență sfințite, dacă ascultă vocea lui Dumnezeu și caută să prindă fiecare rază de lumină din cer, vor merge, asemenea soarelui, fără să se abată din drum, și vor crește în înțelepciune și în harul lui Dumnezeu” (Solii alese, cartea 2, p. 107).

 Activitățile de zi cu zi sunt cele care definesc coordonatele caracterului. Modul în care așez vasele sau cheltui banii, interesul pe care îl acord discuțiilor sau finisajelor, grija pentru trăirile celorlalți și curățenia din casă, toate demonstrează că am înțeles (sau nu) ce înseamnă creștinismul practic.

Astăzi gândește-te mai mult la aspectele în care ești neglijent și cere-I lui Dumnezeu puterea să le îndeplinești cu responsabilitate și credincioșie, ca pentru El!

autor: Loredana Catrinescu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video