NICIO SCHIMBARE

Popoare, în orice vreme, încredeți-vă în El… Dumnezeu este adăpostul nostru.
Psalmii 62:8

Ieri m-am aventurat să ies din casă pe o vreme foarte răcoroasă – pentru Tennessee. Erau minus 8,3 grade Celsius afară. Totuși, aveam nevoie de câteva lucruri de la magazin. La fel ca majoritatea oamenilor, am un supermarket preferat. Acest magazin face parte din același lanț de magazine pe care le frecventam când locuiam în Florida, deoarece legumele și fructele sunt întotdeauna proaspete, de fiecare dată angajații îți vin în ajutor și atmosfera este foarte prietenoasă pentru clienți. Acum, pentru că sunt mai în vârstă, nu mă împac foarte bine cu schimbările, și personalul magazinului a mutat câteva vitrine și rafturi cu alimente în diverse locuri. Bolboroseam în sinea mea pentru că trebuia să merg mai departe pentru a găsi produsele de care aveam nevoie în noua lor locație.

Mergând așa…, din raion în raion, mi-am dat seama că există o altă locație pe care o frecventez. Dar în acel „loc” nimic nu se schimbă niciodată. Acela este locul în care merg în fiecare zi pentru a mă întâlni cu Duhul Sfânt prin rugăciune și studierea Bibliei. Acolo, eu și Duhul Sfânt studiem Cuvântul împreună. Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă niciodată. De fapt, Dumnezeu nu Se schimbă niciodată: El este același ieri, azi și mâine. Poți conta pe El, te poți încrede în El și poți știi că El este acolo, lângă tine, în fiecare secundă a fiecărei zile.

Cu o zi sau două în urmă vorbeam cu un prieten despre o problemă cu care mă voi confrunta și pe care va trebui să o rezolv. „Lasă totul în mâna lui Dumnezeu”, mi-a spus el. „Nu Îi cere ajutorul – doar lasă întreaga problemă pe seama Lui.” Ce sfat minunat! Chiar din cartea Iov!

„Mi-ai dat bunăvoința Ta și viața, m-ai păstrat cu suflarea prin îngrijirile și paza Ta” (Iov 10:12).

Diferitele situații  pe care le întâlnim de-a lungul vieții se pot schimba, dar El nu Se schimbă. De fapt, El ne promite: „Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele” (Matei 28:20).

Indiferent dacă noul an a adus schimbări pozitive sau negative în viața ta, lăudat fie Domnul… oricând! Pentru că tăria și compasiunea Lui – și dragostea pentru tine și pentru mine – nu se va schimba niciodată!

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor