ESTE AMUZANT PÂNĂ CÂND…

Ascuns în spatele canapelei, Andrew și-a încărcat pistolul cu săgeți, gata să tragă. A țintit cu săgeata capul lui Nick și a apăsat pe trăgaci. Puf! Andrew a început să râdă în timp ce se retrăgea ca să își încarce arma, iar Nick se prefăcea că îl doare. Apoi din sufragerie a venit un strigăt care a oprit războiul cu săgeți:

– Este amuzant până scoateți ochii cuiva. Terminați imediat!

Ignorăm regulile care ni se pare exagerate: „Treci strada numai acolo unde există trecere de pietoni.” „Nu alerga pe holuri.” „Nu trage cu săgeți în capul oamenilor.” Încălcarea acelor reguli nu aduce întotdeauna cu sine acele consecințe îngrozitoare cu care ne amenință cei care le-au făcut, așa că ne asumăm riscul.

Unii oameni tratează regulile lui Dumnezeu în același mod, ignorând avertizările despre bine și rău, pentru că li se par prea grele sau prea demodate ca să mai asculte de ele. Pe lângă asta, mai și râd de tine când Îl iei pe Dumnezeu în serios și nu te alături activităților lor.

Citește Psalmii 119:89-96

Ce Îl face pe Dumnezeu vrednic de ascultare?

Mulți credincioși se întreabă la un moment dat în viața lor de ce se obosesc să Îl asculte pe Dumnezeu.

Ei bine, nu ar fi rău să ne amintim că Dumnezeu a vorbit și a creat cerurile și pământul, așa că are tot dreptul să facă regulile și să stabilească consecințele pentru încălcarea lor. Dar există motive mai importante pentru a asculta decât faptul că Dumnezeu Își poate distruge vrăjmașii.

Dintre toți conducătorii din lumea aceasta, numai Dumnezeu are putere nemăsurată, înțelepciune deplină și dragoste infinită. Rezultatul? Judecată perfectă cu privire la ce este bine și ce este rău, ce înalță și ce distruge. Niciuna dintre regulile Lui nu este absurdă sau demodată și niciuna nu are alt scop decât binele tău.

Iată ce înseamnă credincioșia lui Dumnezeu. Obrăznicia oamenilor nu te va distruge dacă te vei prinde de perfecțiunea căilor lui Dumnezeu, a „legilor”, „poruncilor” și „judecăților” Lui. Amenințările, tachinările și râsul planează asupra ta numai până ce îți dai seama cât sunt de slabe în comparație cu grija nemăsurată a lui Dumnezeu.

Dacă n-ar fi fost Legea Ta desfătarea mea, aş fi pierit în ticăloşia mea.
Psalmii 119:92

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor