ECHITABIL

Cei doisprezece au adunat mulțimea ucenicilor și au zis: „Nu este potrivit pentru noi să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu ca să slujim la mese.
Faptele 6:2

Ceea ce au vrut să spună apostoli nu înjosea cu nimic activitatea de slujire la mesele de obște. Lecția pe care le-o oferise în mod îmbelșugat și atotconvingător Învățătorul oamenilor la Cina cea de Taină a fost că cea mai umilă activitate poate fi ridicată la rang de ritual deosebit de semnificativ. Frângerea pâinii la mese se putea foarte bine transforma într-un asemenea ritual.

Chestiunea ridicată de apostoli a fost lista priorităților, iar în raport cu acest adevăr, nu era echitabil pentru ei să își folosească timpul și energia slujind la mese, în timp ce vestirea Cuvântului ar fi fost diminuată. Echitabil era ca organizația să se dezvolte și alți oameni competenți să fie implicați în sistem pentru eficientizarea lui. Drept și bine era ca șapte bărbați vorbiți de bine și plini de Duhul Sfânt să fie dedicați diaconiei, permițând apostolilor să se implice total în propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Lucrarea de predicare a Evangheliei de astăzi poate fi supusă la numeroase critici. Echitabil este ca un număr de oameni consacrați, pregătiți și eficienți să se angajeze, fără nicio altă povară, în dezvoltarea bisericii, iar o armată de frați și surori vorbiți de bine și plini de Duhul Sfânt să se angajeze în timpul lor disponibil și cu energiile dăruite lor de Dumnezeu să împlinească cealaltă parte a lucrării bisericii.

Doamne, dă-mi discernământul să înțeleg ce este echitabil pentru mine să fac și ce nu este echitabil. Îți mulțumesc pentru lumină. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor