Câinele furios

Dumnezeul meu a trimis pe ingerul Său şi a închis gura leilor. (Daniel 6:22)

Am făcut colportaj în oraşul Santa Cruz, în vara anului 2000. Acolo am întâlnit o familie care avea un câine foarte rău. Am stat la gardul care înconjura casa, vorbind cu bărbatul din uşă, dar el a spus că nu are timp pentru mine şi că are un câine rău, astfel că m-am bucurat de existenţa acelui gard care înconjura casa.

Am insistat totuşi să stăm de vorbă. În cele din urmă, a venit la poartă, adresându-mi tot felul de blasfemii. Eu stăteam acolo emoţionat, rugându-mă în taină. Când a ajuns la poartă, am început să îi explic scopul vizitei mele. Îndreptându-ne agale spre uşa de la intrare, i-am povestit de ce lucrarea mea era importantă pentru el şi pentru familia lui.

Apropiindu-ne de casă, el mi-a spus că, dacă încerc să intru în casă, câinele mă va muşca, dar am ajuns la uşa din faţă fără să fiu muşcat de câine.

Înăuntru, bărbatul a ascultat prezentarea mea despre cartea Third Millennium, dar doar despre aceea, şi imediat a acceptat oferta mea şi a cumpărat cartea. Apoi mi-a mulţumit şi mi-a spus că era surprins să vadă că nu m-a muşcat câinele. De fapt, nici măcar nu a mai lătrat la mine. Bărbatul a recunoscut că mântuirea intrase în casa lui. Înainte de a pleca, aveam impresia că Duhul lui Dumnezeu începuse deja să îşi facă lucrarea de transformare a inimii acelui bărbat.

În acea zi, am înţeles mai clar că lucrarea de colportaj înseamnă să fii pregătit să prezinţi mântuirea oricărui om, chiar şi celor care nu îşi dau seama că au nevoie de mântuire. Îngerul Domnului pregăteşte calea pentru lucrătorii Lui. Datorită lucrării cu literatură, acum sunt pastor şi îi slujesc Domnului cu normă întreagă.

Benjamin Choque Layme, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video