Un căutător sincer

„Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:32)

Făceam colportaj pe insula Lifou împreună cu Delphine Harris, ca răspuns al chemării lui Dumnezeu de a duce Evanghelia pretutindeni. A face colportaj în zone în care nu există adventişti de ziua a şaptea poate fi o aventură sau un capăt de drum. Noi am descoperit aventura în Lifou.

Într-o dimineaţă, o femeie ne-a făcut cu mâna să oprim pentru a o lua şi pe ea cu maşina. Pornite din nou la drum, Delphine i-a explicat ce făceam noi în Lifou. Marie Rose părea interesată de lucrarea noastră şi ne-a invitat la ea acasă, în dimineaţa următoare. Când am ajuns acolo, ea tocmai plecase din cauza unei schimbări neaşteptate în tura de lucru. Dar i-am găsit acasă pe soţul şi pe fiica ei şi imediat ne-am dat seama că Marie Rose vorbise despre noi cu soţul ei, care este artist şi îşi câştigă traiul din sculpturi în lemn. Ne-a arătat poze cu nişte sculpturi foarte frumoase. Apoi ne-a spus că soţia lui s-a simţit foarte bine când a intrat în maşina noastră, cu o zi înainte. Era un simţământ pe care nu îl putea explica.

I-am arătat cărţile noastre şi soţului lui Marie Rose şi, când a văzut Biblia Stampley, a atins-o şi a început să plângă. A fost fericit şi când a văzut cărţile Medicinal Plants („Plante medicinale”) şi Guide to Foods („Ghid alimentar”).

Ne-a invitat să ne întoarcem din nou în acea după-amiază, ca să mergem împreună la locul de muncă al soţiei lui. Voia să se consulte cu ea înainte de a comanda cărţile. Totuşi planurile s-au schimbat şi el a plecat mai devreme. Când am ajuns acolo, ei ne aşteptau deja. Nu a fost nevoie de o altă prezentare. El o convinsese deja pe Marie Rose că aveau nevoie de acele cărţi. Erau pregătiţi să le comande, inclusiv Biblia.

În acea zi, am văzut în acel cuplu mai mult decât nişte simpli clienţi interesaţi de cărţile noastre. Am văzut că sunt interesaţi în mod sincer de adevăr. Mai târziu, ne-au spus că noi eram răspunsul la rugăciunile lor, aşteptaseră mulţi ani cărţi ca ale noastre.

Colegi din lucrare, sute de oameni, asemenea lui Marie Rose şi a soţului ei, aşteaptă privilegiul de a cunoaşte adevărul. Să facem tot ce putem mai bine ca să ducem cărţile care conţin adevărurile Bibliei în casele celor care Îl caută pe Dumnezeu.

Esther Soma, Noua Caledonie

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video