Isten küldöttei

„Íme, én elküldök egy angyalt előtted, hogy megőrizzen téged az úton, és oly helyre vigyen téged, amelyet elkészítettem.” (Mózes II. könyve 23,20)

Az egész menny azért dolgozik, hogy előkészítse a népet, amely megáll az Úr nagy napján. Menny és Föld kapcsolata nagyon szoros.

A mennyei lények vágyakozva várják, hogy megismertessék Krisztust az emberekkel – várják, hogy a munkatársaink legyenek, és bemutassák Jézust, a világ Megváltóját, aki teljes kegyelemmel és igazsággal.

A bűnbánat első könnye örömre hangolja az angyalokat a mennyei udvarokban. Isten követei készen állnak mindazok szolgálatára, akik keresik Jézust.

Nagyszerű és csodálatos, amit Isten készített az Őt szeretőknek. Az angyalok várakozással tekintenek Isten népének végső győzelme felé, amikor a „tízezerszer tízezer és ezerszer ezer” zengi áldott énekét és ünnepel (Jelenések könyve 5,11–14). Az angyalok részesei a megváltottak győzelmének, hiszen közbenjártak az ember helyreállítása érdekében. (45. levél, 1892)

Jézus számításba vette Ádám minden fia és leánya megváltásának árát. Bőségesen gondoskodott rólunk, ezért – ha teljesítjük a feltételeket – egyikünknek sem kell elveszni, örök életet kaphatunk. Minden mennyei lény Isten küldötteként munkálkodik, hogy az embereket megnyerje Teremtőnk számára. (Youth’s Instructor, 1892. szeptember 1.)

A dicsőség angyalai örömmel végzik szolgálatukat: szeretettel és gondoskodással veszik körül az elbukott és szentségtelen embereket. Igyekeznek hatni a szívünkre, világosságot hoznak sötét világunkba a mennyei udvarokból. (Jézus élete, 21. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor