Visszautasíthatatlan jóság

„Mily bőséges a te jóságod, amelyet fenntartasz a téged félőknek, és megbizonyítasz a tebenned bízókon az emberek fiai előtt.” (Zsolt 31:19)

Az Úr arra szólít fel, hogy tegyünk vallomást a jóságáról… Krisztus hűségének megvallása a Menny választott eszköze, amivel bemutathatjuk Őt a világnak. Méltányolnunk kell a kegyelmét, amelyet a hajdani szent emberek által ismertetett meg, de ennél is hatásosabb a saját tapasztalatunkról bizonyságot tenni. Isten tanúi vagyunk, ha isteni erő munkálkodása nyilvánul meg bennünk. Mindenkinek a másokétól különböző élete van, tapasztalatai is eltérők a többiekétől. Isten azt szeretné, ha a saját egyéniségünk jegyeit viselő dicséret szállna föl hozzá. Az Ő kegyelme dicsőségének, magasztalásának ilyen értékes elismerése, ha krisztusi élettel párosul, ellenállhatatlan erőt jelent a lélekmentő munkában.
 
Ahhoz, hogy Krisztusról beszéljünk a világ előtt, előbb bennünk kell lakoznia a szeretetének. Senki nem tehet vallomást igazán Krisztusról, csak akkor, ha Krisztus gondolata és lelkülete él benne… Meg kell értenünk, hogy mit jelent Krisztusról vallomást tenni vagy megtagadni… Ha a Lélek gyümölcsei megnyilvánulnak az életünkben, akkor róla teszünk vallomást. Ha mindenről lemondunk Krisztusért, akkor az életünk alázatos, beszélgetésünk mennyei, viselkedésünk pedig kifogástalan lesz. Ha bennünk él az igazság hatalmas és megtisztító befolyása, és Krisztus jelleme megmutatkozik az életünkben, akkor Krisztusról teszünk bizonyságot.
 
A becsületesség, határozottság és állhatatosság olyan tulajdonság, amelyet mindenkinek komolyan kell ápolnia magában. Ezek ellenállhatatlan erővel ruházzák fel tulajdonosukat. Erőt adnak neki a jó cselekvésére, a gonosz legyőzésére, valamint a nehézségek elhordozására… Akik teljességgel Krisztus oldalára álltak, azok szilárdan ki fognak tartani amellett, amit lelkiismeretük és értelmük helyesnek ítél.
 
Az igaz keresztény élete bizonyság a benne lakozó Megváltóról. Jézus követőjének lelkülete és vérmérséklete Krisztuséhoz hasonló. Ő is, mint Jézus, szelíd és alázatos. Hite szeretet által munkálkodik, és megtisztítja lelkét. Egész élete bizonyság Jézus Krisztus kegyelmének erejéről.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor