Mă voi întoarce

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:1-3)

Ascultă ediția audio aici.

„Mă voi întoarce”, astfel s-a născut fericita speranță a creștinilor în a doua venire a lui Hristos. Cuvinte ce deschideau calea pentru o nouă speranță mesianică. Această venire nu trebuie confundată cu prima, nici cu întâlnirea personală cu Hristos în procesul de mântuire și nici, așa cum au afirmat unii, cu venirea Mângâietorului promis, care Îl reprezintă. A doua venire a lui Hristos este împlinirea finală a lucrării de răscumpărare pe care a realizat-o odată cu prima venire: „Tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă” (Evrei 9:28).

„Vestea revenirii lui Hristos ar trebui să fie, acum ca şi atunci când a fost adusă de îngeri păstorilor din Betleem, o veste plină de o mare bucurie. Aceia care Îl iubesc cu adevărat pe Mântuitorul nu pot decât să salute cu bucurie vestea care se găsește în Cuvântul lui Dumnezeu, că Acela în care sunt concentrate nădejdile de viață veșnică vine iarăși, nu ca să fie insultat, disprețuit și lepădat, așa cum a fost la prima venire, ci în putere și slavă ca să-Și răscumpere poporul” (Tragedia veacurilor, p. 292).

„Mă voi întoarce” este promisiunea ce rezonează ca un ecou de fiecare dată când Noul Testament menționează speranța în glorioasa revenire. Ea impregnează decisiv viața bisericii și răzbate din toate acţiunile ei. Este referentul plin de speranță al salutului primilor creștini, Maranatha – Domnul vine! Ea dă un sens punerii în practică a reflecțiilor teologice ale epistolelor. Oferă conceptului timp un sens salvator pentru lume, un timp de har, iar pentru biserică este oportunitatea de a lucra pentru încheierea misiunii. „Mă voi întoarce” este cheia care descifrează profețiile sfinte, descoperirile biblice pe care Dumnezeu le-a făcut lumii: „«Da, Eu vin curând. » Amin! Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20).

Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, avem asigurarea că Isus va reveni curând pe nori în slava Tatălui Său (Matei 16:27).

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor