RĂCORIREA SUFLETULUI

Când i-au istorisit însă tot ce le spusese Iosif și a văzut carele pe care le trimisese Iosif ca să-l aducă, duhul tatălui lor Iacov s-a înviorat.
Geneza 45:27

Caniculă. Cuvânt fără pretenții. Nu e nevoie de dicționar explicativ pentru cineva care a trecut prin caniculă. Atmosferă irespirabilă. Disconfort pe toate planurile. Nevoie puternică de hidratare. Acel gen de zile în care evadarea la munte este opțiunea fără dezbateri. Sunt convins că știi ce înseamnă asta.

Dar… te-ai gândit ce înseamnă canicula sufletului? Apăsarea ascunsă ce te face să-ți pierzi pofta de mâncare, să pierzi cheful pentru viață, să te iriți la apariția oricărui prieten apropiat? O stare greu de definit pentru alții. Este o uscăciune interioară. Poate fi cauzată de multiple cauze. Cea care o domină însă este deshidratarea spirituală.

Ai auzit de echilibrul naturii? Acea ordine exactă creată ca viața omului să fie posibilă? Cam despre asta este vorba. Despre dezechilibrele din viața ta. Se pot manifesta în variate moduri. Prea multă videotecă, divertisment folosit în abuz, sustragerea minții de la momentele de liniște. Orice dezechilibru sufletesc te trimite în zona caniculei interioare.

Iacov a fost răcorit de vestea că Iosif trăiește. Tu, la alt nivel astăzi, poți răcori sufletul tău cu vestea bună a Evangheliei. Isus trăiește și pentru tine. El poate aduce răcorire sufletului tău.

Roagă-te pentru desăvârșirea omului interior.

Provocare: Hidratează-te spiritual. Slujește cuiva în nevoie și soarbe bucuria din misiune.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor