CHIAR ȘI UN COPIL

Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată și fără prihană.
Proverbele 20:11

„La mulți ani, Ria!”, a fost urarea bunicii pentru fetița plină de viață care împlinise recent șapte ani. În loc de așteptatul „Mulțumesc, bunico”, nepoata mea a început prompt să repete cea de-a patra poruncă. „Adu-ți aminte de ziua de odihnă ca s-o sfințești. Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău” (Exodul 20:8-10).

Ea făcea legătura între ziua ei de naștere, a șaptea, și Sabatul zilei a șaptea. I-am spus că ziua a șaptea era foarte specială pentru Dumnezeu și că acum împlinea șapte ani! Și ea era la fel de specială pentru Dumnezeu. El o crease, iar ea Îi aparținea.

Mai târziu m-a sunat și mi-a spus:

– Bunico, am un colț de rugăciune.

– Oh, da? i-am răspuns.

– Vrei să vezi? a întrebat ea.

Și a focalizat camera de pe telefon spre zona pe care o desemnase în acest scop.

– Foarte bine, Ria. Trebuie să-ți amintești întotdeauna să te rogi lui Dumnezeu în orice moment! am încurajat-o eu.

Într-o altă zi a sunat și am vorbit îndelung. În timpul conversației noastre, micuța mea a spus: „Bunico, I-am dat totul Domnului, chiar și hainele de pe mine”. Am fost mișcată nespus de mult. Isus citește inima fiecărui copil. În Luca 18:16,17, El a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copilaș cu niciun chip nu va intra în ea.”

Doamne Dumnezeule, mă rog pentru toți copiii din lume. Te rog să-i protejezi de rău, de prădători și de cei răutăcioși. Și în aceste vremuri dificile, Te rog, învață-i să se întoarcă la Tine pentru a găsi puterea care să-i ajute să facă față! Amin.

Dumnezeu așteaptă de la noi, părinți și bunici, următorul lucru: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6).

autor: Hyacinth V. Caleb

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video