NU ATÂT DE NAIVĂ

Jill și-a dat seama că a dat de belea de îndată ce a intrat pe ușă. A încercat să se strecoare pe vârfuri până în camera ei, dar mama ei a oprit-o. A scos o punguță de plastic și a întrebat-o pe Jill ce era în ea.

– Este pătrunjel, a spus Jill, ridicând din umeri. Îl mestec ca să am o respirație proaspătă. Toți copiii fac asta. E doar uscat.

Mama ei nu era chiar atât de naivă.

– Nu te juca cu mine, Jill! Nu este pătrunjel uscat. Este iarbă. De ce ai droguri în ghiozdan?

– Mi-ai căutat în ghiozdan? Nu ai niciun drept să îmi umbli în lucruri!

– Căutam fardurile pe care le-ai împrumutat și nu mi le-ai adus înapoi. Jill, nu pot să cred că ai face așa ceva. Sunt prea supărată ca să vorbesc acum. Du-te în camera ta până când tatăl tău ajunge acasă.

Jill și-a pierdut cumpătul.

– Mă duc unde vreau! Nu îmi poți spune ce să fac!

Citește Ioan 8:21-30

Ce a vrut să spună Isus prin cuvintele: „Eu sunt de sus”?

Membrii Societății Pământului Plat vor ca tu să crezi – surpriză– că pământul este plat. Este greu să nu fii de acord cu ei, ținând cont de observațiile tale de zi cu zi. Ar fi de ajuns să arunci o privire afară ca să spui: „Da. La fel de plat ca o clătită.” Dar, de îndată ce descoperi imaginea de ansamblu – cum ar fi pozele planetei Pământ făcute de astronauții din spațiu – ești forțat să spui: „Nu. La fel de rotund ca o minge.”

O tânără care folosește droguri nu vrea să accepte că părinții, profesorii sau doctorii ei au o imagine de ansamblu mai largă, mai completă asupra pericolelor folosirii drogurilor. Nimănui nu îi place să fie criticat, interogat sau condamnat. Dar trebuie să recunoaștem că nu am ajuns la o înțelegere deplină a noastră sau a lumii în care trăim. Dumnezeu este Cel care vede imaginea completă, toți oamenii și toate evenimentele din toate timpurile.

Isus a spus că învățăturile Lui nu erau inventate de El. El vorbea în calitate de Fiu al lui Dumnezeu, care venise „de sus”, de la Tatăl din ceruri. El repeta ce auzise de la Tatăl. Ne-a avertizat pentru binele nostru.

Neclar? Mulțimea din jurul Lui credea că da. Dar ideea este că Isus nu vorbea ca un om obișnuit. El vede mai multe decât vedem noi. Și știe mai multe decât noi.

Dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre.
Ioan 8:24

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor