PRĂJITURĂ LA PRÂNZ

Te-ai trezit când valurile care se izbeau de țărm ți-au gâdilat degetele de la picioare. Ți-ai amintit furtuna și că ai fost aruncat peste bord, dar atât. Ceața din mintea ta începe să se risipească și îți dai seama că ești pe o insulă tropicală pustie. Panică! Te întrebi dacă o să mori de foame sau dacă o să fii sfârtecat de animale sălbatice.

Apoi o observi, la câțiva metri depărtare, pe plajă: o cutie imensă plină cu prăjituri.

– Există Dumnezeu! strigi.

Bineînțeles, ești tot naufragiat, dar ești unicul proprietar al unei rezerve inepuizabile cu mâncarea ta favorită. Te bronzezi pe plajă o zi sau două, așteptând să fii salvat, fredonând melodii reggae și înfulecând prăjituri. Când nu vine însă nimeni să te salveze, îți dai seama de un lucru. Nu poți trăi numai cu prăjituri. Te gândești că o să găsești mâncare mai bună în spatele tău, în junglă.

Citește Ioan 6:30-40

Care este singurul lucru care te hrănește pentru toată viața?

Poate fi plăcut să înfuleci una sau două – poate chiar trei sau patru – prăjituri. Dar nu le poți mânca la fiecare masă. Ai nevoie de mâncare adevărată.

Cu câteva versete înaintea acestui pasaj, Isus hrănise cinci mii de oameni cu câteva pâini și niște pești. Unii din mulțime spuneau că aveau să creadă în El dacă le dădea un alt semn – cum ar fi o ploaie cu burgeri și cartofi prăjiți. Isus știa că nu voiau decât să își satisfacă foamea fizică. Așa că le-a vorbit despre foamea spirituală.

Isus le-a spus că aveau nevoie de mai mult decât de prima cutie cu prăjituri pe care o vedeau. Dacă mulțimea s-ar fi uitat în jur, ar fi văzut că îi așteaptă un ospăț nesfârșit în junglă. Isus a declarat: „Eu sunt Pâinea vieții”. El nu este o gustare. Este un ospăț al vieții în junglă. Numai El poate să satisfacă pentru totdeauna senzația de foame și de sete.

Isus nu a vrut doar să facă cinste mulțimii cu un prânz; voia să ofere tuturor viața veșnică. Dar, pentru a accepta darul vieții veșnice, ei trebuiau să își dorească mai mult decât o masă. Trebuiau să Îl dorească pe El.

Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.”
Ioan 6:35

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor