VIAȚA TA ÎN IMAGINI

Îți deschizi albumul și îți vezi fața pe 22 de pagini din cele 36. Erai uimitor. Erai căpitanul a trei echipe sportive, reușiseși să ajungi vioara întâi în orchestra școlii și primiseși titlul de Studentul Anului pentru media ta de zece.

Sau ai fost rău –foarte rău – și fața ta apare pe tot atâtea pagini. Surpriză! Ai fost votat „Ștrengarul clasei” și „Persoana cea mai predispusă să ajungă într-o casă de corecție”.

Sau erai undeva la mijlocul clasei și nimeni nu își amintește de tine. Nu ai fost votat ca „cel mai bine îmbrăcat” sau având „cea mai bună personalitate” și nici măcar ca „deșteptul clasei”. Te uiți de trei ori prin tot albumul ca să găsești o singură poză cu tine. Pagina 31, în colțul din stânga jos, ești tu, răcit. Chiar dacă poza este alb-negru, tu tot verde la față ești.

Citește 2 Corinteni 3:18

De ce te duci la școală? Ce își vor aminti oamenii despre tine? Ce reușite vei avea?

Dacă singurul motiv pentru care te duci la școală este acela de a acumula cunoștințe, există moduri mai eficiente de a face lucrul acesta. Profesorii ar putea să te conecteze la un sistem de realitate virtuală și să îți dea un creier virtual. Sau, pentru o educație mai puțin costisitoare, cu mai puțină tehnologie, profesorii te-ar putea închide singur într-o cameră cu un manual și să îți dea de mâncare numai după ce mănânci algebră pe pâine.

Ai nevoie de materiile de la școală ca să nu îți petreci restul vieții umplând bufetul cu burrito dintr-un restaurant Taco Tom’s. Tot la școală înveți și alte lucruri. Cum ar fi cum să îți faci prieteni sau dușmani. Cum să lucrezi cu profesorii – șefii tăi. Cum să mergi înainte când îți vine să renunți.

Dumnezeu te trimite la școală și dintr-un alt motiv: pentru a folosi acea experiență ca să te remodeleze după chipul lui Isus, care Îl cunoștea pe deplin pe Dumnezeu-Tatăl (Ioan 17:25,26), asculta de Dumnezeu de bunăvoie (Ioan 6:38) și îi iubea pe oameni necondiționat (Ioan 15:13). Oamenii au văzut slava lui Dumnezeu – măreția Lui – reflectată în Isus, la fel cum o pot vedea în tine.

Poate că nu o să apari în multe poze din albumul școlii. Să sperăm însă că ai tăi colegi își vor aminti mereu cu Cine semănai.

 Noi toţi […] suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă.
2 Corinteni 3:18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor