AȘTEPTÂND BOMBOANA

Am citit-o de șaisprezece ori. Cu capul în mâini, Kendra se uită printre degete la cartea de matematică. Tot nu înțeleg.

Și-a aruncat cartea pe podea. Matematica este o prostie! a izbucnit ea. Ce o îngrijora însă mai mult era ca nu cumva ea să fie cea proastă. Faptul că făcea meditații de trei ori pe săptămână o ajutase – până anul acesta. Voia să învețe din greu și să ia note bune. Și celelalte materii erau dificile, dar niciuna ca matematica. Simțea că fiecare sesiune de studiu începe de la 0, de parcă cineva o înțepa în cap în fiecare noapte cu acul de la o seringă și îi scotea creierul în timp ce ea dormea.

Se gândi la ce opțiuni avea: putea să pretindă că școala nu conta. Să cumpere o grămadă de lucruri necesare pentru a se machia și să spere că va reuși să devină fotomodel. Sau să scaneze cumpărături pentru tot restul vieții ei.

Doamne, se rugă Kendra, ai spus că o să fii cu mine oriunde m-aș duce. Unde ești acum? De ce este atât de greu?

Citește Isaia 41:8-16

Dacă Dumnezeu este cu tine, de ce nu face ca temele tale să fie mai ușoare?

Viermii. Își petrec viața în pământ. Apoi sunt striviți pe trotuar. Sau rupți în două de o pasăre. Sau puși pe un cârlig de pescuit. Sau pur și simplu dispar în pământ. Nu ești un vierme – Dumnezeu te-a „încununat cu slavă și cinste” (Psalmii 8:3-9). Asta nu înseamnă că nu o să te simți niciodată slab.

Dumnezeu este cu tine atunci când totul merge bine la școală. Este cu tine și atunci când lucrurile merg rău și te simți ca un vierme. Dumnezeu stă lângă tine prin orice ai trece pentru că ești al Lui. Și a promis să te ajute.

Perioada dintre apariția problemei tale și intervenția lui Dumnezeu, dintre momentul când suferi și cel când ajutorul Lui sosește este însă una tensionată. Dumnezeu nu este un tonomat de dulciuri, pe care îl scuturi până când încep să cadă gustările din el. Dar un lucru este sigur: Nu este nici un tonomat care îți ia banii și te lasă cu mâna goală. Îți dă ceea ce ai nevoie atunci când ai cea mai mare nevoie.

Problemele există acum. Ajutorul vine la momentul hotărât de Dumnezeu. Între timp? Ai încredere.

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor