SUFLAT DE VÂNT

Aveau o înțelegere. Dirk, Ben și Chester mâncau împreună. În fiecare zi. Atunci niciunul dintre ei nu avea să stea singur în cantină.

În capătul opus celui în care stăteau de obicei băieții, se afla masa copiilor populari – ocupată de fete care îi făceau pe băieți să rămână cu gura căscată și de băieți care le făceau pe fete să se adune în jurul lor.

Într-o zi, Dirk s-a apropiat de masa lor, iar cei de acolo pur și simplu s-au holbat la el, măsurându-l din cap până în picioare. Poate că aveau să îi ierte îndrăzneala de data aceasta dacă avea să se târască înapoi unde îi era locul. Apoi au văzut cine era cu el. Una de-a lor. I-au făcut loc lui Dirk – măcar în ziua aceea.

Ben și Chester s-au ridicat să îi vadă pe Dirk și Theresa așezându-se. Aproape că au aplaudat văzând cum Dirk intră în rândul celor populari. Așteptau să le facă semn să i se alăture. Dar când Dirk a început să mănânce, și-au dat seama. Fuseseră uitați. Fuseseră părăsiți. Dirk, ce profitor!

Citește Romani 15:5-7

Cum poți să îți păstrezi prietenii și să îți faci și alții noi?

Dacă nu ai prieteni, treci prin școală ca un ciulin purtat de vânt. De-abia dacă te observă cineva. Te simți uscat și urât și, din când în când, ești ars pentru a le ține altora de cald.

Dacă ai prieteni, nu te mai simți singur. Te simți bine. Prețuit. Simți că aparții locului.

Este minunat să îți faci prieteni noi. Însă nu atunci când trebuie să renunți la alte prietenii pentru ei. Pavel sugerează înainte de pasajul pe care l-ai citit că îți faci prieteni și îi păstrezi (aveți „aceleași simțăminte unii față de alții”) când lucrezi din greu pentru a-i apropia pe oameni unii de alții, în loc să cauți să îi îndepărtezi – mai ales dacă vă adunați în jurul lui Hristos.

Pavel spune că țelul tău nu este altul decât acela de a-i accepta pe alții așa cum Dumnezeu te acceptă pe tine – primindu-i în grupul și pe teritoriul tău cu brațele deschise, tratându-i așa cum ai vrea să fii și tu tratat (Matei 7:12). Nu o să ajungi în vârf dacă renunți la prietenii tăi vechi pentru a petrece timp cu alții mai tari. Ca să ajungi în vârf trebuie să rămâi lângă Dumnezeu. Și El dorește ca toți să facă parte din grupul Lui de prieteni (2 Petru 3:9). El nu formează niciodată o legătură atât de strânsă cu prietenii Săi, încât nimeni să nu mai poată intra.

Primiţi-vă unii pe alţii, cum v-a primit şi pe voi Hristos, spre slava lui Dumnezeu.
Romani 15:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor