ISUS ÎȚI VIZITEAZĂ ȘCOALA

Să spunem că într-o zi te hotărăști să Îl inviți pe Isus la școala ta. Un fel de experiment. Oamenii te avertizează că Isus o să Se comporte ciudat și o să te facă de râs în fața prietenilor tăi. Așa că răsufli ușurat când vezi că Isus nu arată deloc ciudat atunci când vă întâlniți în stația de autobuz – nu poartă niciun fel de robă antică și ponosită. Se îmbracă normal. Pare la curent cu toate. Super tare.

După ora de limba engleză, Isus îți spune că ai dreptate – domnul Hefferman chiar se numără printre cei mai plictisitori profesori din univers – și El îi știe pe toți.

De câteva ori, colegii de clasă Îl observă pe Isus înghesuit în bancă lângă tine. Nu Îl prezinți nimănui. Isus pare rănit. Deodată te ridici și pleci, lăsându-L pe Isus singur. Te întorci repede. Așteaptă răbdător acolo unde L-ai lăsat. Promiți să nu Îl mai lași singur.

Spre sfârșitul zilei, îți dai seama că tu și Isus vă înțelegeți bine, așa că Îi ceri să vină și mâine să te urmeze.

Isus Se apropie și îți șoptește în ureche.

– Ce?

Ești uimit.

– Vrei ca eu să te urmez pe Tine?

Citește Psalmii 97:1-6

Cum ar fi dacă Isus ar veni la școala ta?

Poate că îți place la școală. Sau poate că nu îți place deloc. Oricare ar fi sentimentele tale, vei petrece mai mult de un milion de minute în sălile de clasă înainte de a absolvi liceul. Fără să luăm în considerare temele. Și timpul nu zboară atunci când nu te distrezi.

Deci ce s-ar întâmpla dacă Isus ar interveni în acele un milion de minute?

Este frumos din partea ta să Îl iei pe Isus la școală cu tine. Dar asta înseamnă să faci lucrurile pe dos. Nu este treaba Lui să te urmeze. Este treaba ta să mergi după El.

Isus te cheamă să te duci acolo unde te conduce El. În momentul acesta, se întâmplă ca planul Lui să includă școala. Dar când El vine la școală, nu Se ascunde undeva în ultima bancă, încercând să nu deranjeze pe nimeni. Isus este Domn peste toate. El stăpânește fiecare minut din timp. Și scopul Lui este să îți arate cum să treci prin școală așa cum Se așteaptă El.

Munţii se topesc ca ceara înaintea Domnului, înaintea Domnului întregului pământ.
Psalmii 97:5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor