PE DRUM SPRE CASĂ

Bekah se ghemui în scaun, uitându-se la banca din fața ei, convinsă că toți cei din jur se holbau la ea.

Piesa de teatru a școlii se încheiase noaptea precedentă. Bekah se dusese la petrecerea de după cu instrucțiuni clare din partea părinților să fie la ușa din față la ora zece și jumătate, pentru ca ei să o ia cu mașina – o oră extrem de generoasă, ținând cont că a doua zi era zi de școală, i-au spus ei. Când Bekah nu a ieșit la timp pentru a urca în mașină, tatăl ei s-a dus și a sunat la ușa din față, a intrat și a început să strige. Iar Bekah Fisher, vedeta piesei de teatru a școlii, pleca de la petrecere chiar înainte ca aceasta să înceapă cum trebuie, cu câteva ore înaintea oricui altcuiva.

În mașină i-a spus tatălui ei că nu era obosită deloc. Dar nu a trecut nici un minut și a adormit. Tatăl ei a trebuit să o ducă în casă pe brațe.

A doua zi la școală, toți vorbeau numai despre faptul că ea – și tatăl ei – au plecat de la petrecere. De aceea se holbau la ea.

Citește Evrei 11:13-16

Ce credeau marii credincioși din trecut despre viața lor pe planeta Pământ?

Lumea aceasta a ales să fugă de Dumnezeu. Așa că, dacă alegi să fugi spre El, te vei lovi de oamenii care aleargă în cealaltă direcție. Vei avea ciocniri cu colegii de clasă în privința unor lucruri mai mult sau mai puțin importante. Nu te vei integra niciodată perfect în mulțime.

Nu părinții tăi sunt problema, ei îți vor doar binele. Nici Dumnezeu. Poruncile Lui sunt întotdeauna bune. Nici tu, dacă încerci să faci ceea ce este bine. Nici măcar oamenii din jurul tău. Problema este una mult mai mare.

Adevărata problemă este că această planetă nu este casa ta. În calitate de creștin, ești cetățean al cerului (Filipeni 3:20). Ceea ce te face să fii „extraterestru” și „străin” aici.

Atunci când Îl urmezi pe Dumnezeu, tânjești după ceva mai bun. Dar până nu ajungi în ceruri, nu ai cum să primești tot ceea ce ți-a promis Dumnezeu: fericire totală și protecție deplină.

Locul tău este acolo. Calea într-acolo este lungă, dar este singurul loc unde o să te simți cu adevărat acasă.

Mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească.
Evrei 11:13,16

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor