ÎNTRE TIMP

Tasha și pastorul ei stăteau în camera de recreere dintr-o instituție pentru sănătate mintală.

– M-au închis aici de parcă am încercat să ucid pe cineva! a izbucnit Tasha.

– Tasha, ai încercat. Ai încercat să îi faci rău Tashei. Nu te putem lăsa să faci lucrul acesta.

– Ei bine, locul acesta este umilitor. Mi-au luat șireturile și cureaua și știi tu. Orice cred ei că aș putea folosi pentru a-mi face rău. Nu pot folosi telefonul. Ești prima persoană pe care am văzut-o în afară de mama. Mă simt ca la închisoare.

S-a calmat.

– M-au lăsat să ies la plimbare afară astăzi, însă sub supraveghere. Mi-a plăcut. Nu am mai ieșit de mult la plimbare. Obișnuiam să mă plimb împreună cu tata. Nu l-ați cunoscut, nu-i așa?

– A murit înainte ca eu să mă mut aici, îți aduci aminte? Tasha, tatăl tău, toate astea au legătură cu moartea lui?

Tasha a început să plângă.

– Nu știu, este vorba despre tata și mama și sora mea și prietenii mei! Vreau doar să scap!

Citește Habacuc 3:17-19

Ce faci când durerea nu dispare?

Unele tactici de a scăpa de durere se aseamănă cu scoaterea carcasei de protecție de pe un ventilator și apropierea feței de el. Oamenii fac astfel de alegeri – de a se răzvrăti, a bea, a fuma, a folosi sexul într-un mod greșit, a-și lipi căștile de urechi sau a renunța pur și simplu la viață – tăindu-și astfel degetele, sau frunțile, sau nasurile. Ori chiar pierzându-și viața.

Dar sunt și alegeri care ne revigorează, cum ar fi să te așezi în fața unui ventilator într-o zi fierbinte de vară. Poți alege să îți rezolvi problema, să schimbi ce poți. Vorbește cu oameni care pot găsi soluții – părinți, profesori, consilieri și pastori. Memorează pasaje biblice care te încurajează. Poți alege să îți ocupi timpul. Alătură-te unui club! Fă exerciții fizice! Practică un sport! Plimbă-te cu prietenii tăi! Fă-ți temele! Ajută pe lângă casă! Caută să descoperi ceva ce te pasionează! Și, mai presus de toate, poți alege să continui să te încrezi în Dumnezeu. Când nimic nu merge cum trebuie (când smochinul nu înflorește sau câmpiile nu dau hrană), Dumnezeu rămâne Domn – tot te veghează. El este Mântuitor. Chiar și atunci când nimic nu merge cum trebuie, este chiar acolo, lângă tine.

Chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod […], eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!
Habacuc 3:17,18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor