TREZEȘTE-TE LA REALITATE!

– Trebuie să treci peste, a încercat Steven să îl trezească pe Tom la realitate. Știu ce gândești – că o să îți faci părinții să se împace și totul o să revină la normal. Nici să nu te gândești, Tom. Nimic nu va mai fi vreodată la fel. Eu ar trebui să știu. Sunt șase ani de când părinții mei au divorțat. Mă tratează ca pe o păpușă de închiriat. Mă împrumută pentru câteva zile și apoi mă duc înapoi după ce s-au săturat de mine.

Steven nu și-a reținut gândurile despre situația lui Tom.

– Înveți să supraviețuiești de unul singur. Hei, dacă ești suficient de deștept, poți profita de toată situația asta. Tata încearcă să îmi cumpere loialitatea, pentru că știe că mama nu poate să țină pasul cu el în privința asta. Eu continui să cresc prețul. Primesc ceva nou în fiecare weekend. Vei reuși și tu dacă îți amintești un lucru: când ei spun ceva rău despre tine, fă și tu același lucru.

Citește Romani 4:18-21

Cum a reacționat Avraam când Dumnezeu a promis să îl ajute?

La începutul Bibliei, Dumnezeu i-a spus lui Avraam că avea să fie părintele unei națiuni mărețe, poporul ales al lui Dumnezeu. Nu putea să fie părintele unei națiuni fără să aibă mai întâi propria familie, iar el și Sara nu aveau copii. Sara a râs când a auzit făgăduința lui Dumnezeu (Geneza 18:10-15). Se gândea în sinea ei: Nu ai întârziat puțin, Doamne?

Avraam nu era naiv. Știa la fel de bine ca Sara că trupurile lor erau lipsite de vlagă, pe cale să expire. Nu a ignorat problema. A înfruntat faptele, dar și-a păstrat credința. Era sigur că Dumnezeu avea să facă ceea ce promisese.

Iată care e realitatea: Viața este dureroasă. Iată o realitate și mai mare: Dumnezeu Își ține promisiunile.

Fapt: Te duci la o școală nouă și ești cât se poate de singur. Dar Dumnezeu spune că nu te va părăsi niciodată(Evrei 13:5,6). Fapt: Vrei să le smulgi sprâncenele celor care te-au rănit. Dar Dumnezeu făgăduiește să îi pedepsească pe cei care îți fac rău(Romani 12:19). Fapt: Viața acasă sau la școală se destramă și nu crezi că o să poți face față. Dar Dumnezeu făgăduiește să lucreze prin orice necaz, pentru a aduce binele în viața ta(Romani 8:28).

Simțurile noastre pot face ca făgăduințele lui Dumnezeu să pară nebunești. Dar El Își va ține întotdeauna promisiunile.

El [Avraam] nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă.
Romani 4:20

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor