ȘI DUMNEZEU SE ÎNFURIE

Tu și tatăl tău erați atât de entuziasmați după ce v-ați văzut echipa favorită asigurându-și un loc în playoff-uri, încât ați hotărât că singurul mod de a încheia ziua era să mergeți să mâncați niște burgeri.

Pe la jumătatea ospățului vostru, doi bărbați cu dresuri pe față au intrat în restaurant, fluturându-și armele. I-au condus pe toți cei din restaurant în camera frigorifică și v-au pus să stați pe cutiile de mâncare cu mâinile la ceafă. L-au împuns pe tatăl tău în spate cu pistolul și au amenințat să împuște pe oricine ar îndrăzni să se miște.

Peste câteva minute, zgomotul din afară s-a oprit. Bărbații plecaseră. Dar nu au plecat din mintea ta. Când cel mai bun prieten al tău a venit în vizită cu dresuri trase peste cap, ai trântit ușa și ai fugit să te ascunzi. Mai târziu, ți s-a părut amuzant. Nu este amuzant însă faptul că plângi în mijlocul nopții sau că începi să tremuri când îți amintești de camera frigorifică. Și îți vine să dai cu pumnii în pereți când te gândești că oamenii aceia au scăpat nepedepsiți. Nu poți înțelege de ce Dumnezeu nu S-a ocupat de ei.

Citește Habacuc 3:3-16

Când îi va pedepsi Dumnezeu pe cei care fac răul?

Dumnezeu este singura Ființă din întreg universul care este desăvârșită în sfințenie – atotputernic, înțelept și bun în tot ceea ce gândește, spune și face. Nu poate tolera păcatul. Rugăciunea lui Habacuc amintește ceea ce le-a făcut Dumnezeu egiptenilor, care îi aveau pe israeliți ca sclavi, până când Egiptul le-a permis în cele din urmă să plece. Lucruri îngrozitoare.

Dumnezeu nu este mâniat numai pe egipteni. El îi amenință cu despărțirea eternă de El și de tot ceea ce este bun pe toți cei care continuă să I se împotrivească. Biblia descrie locul de pedeapsă al celor răzvrătiți (numit „iaz” în Biblie) ca pe un loc care „arde cu foc și cu pucioasă” (Apocalipsa 21:8), unde sunt „lanțuri veșnice” (Iuda 6) și „întunericul de afară” (Matei 8:12). Oamenii care fac răul vor primi ceea ce merită, chiar dacă nu sunt prinși pe pământ.

Dumnezeu este furios numai pe oamenii foarte răi, nu-i așa? Nu pe noi, nu?

Adevărul este că toți am merita să fim despărțiți de El. Dar Dumnezeu dorește ca nimeni să nu aibă parte de iazul de foc (2 Petru 3:9). El așteaptă ca oamenii să își recunoască păcatele și să Îi accepte iertarea.

De aceea nu îi distruge pe vrăjmași încă. Dacă ți se pare că Dumnezeu întârzie în pedepsirea oamenilor care păcătuiesc, bucură-te că nu Se grăbește să te pedepsească pe tine.

Zdrobeşti neamurile în mânia Ta.
Habacuc 3:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor