AI VOIE SĂ SUFERI

Britney stătea sprijinită de peretele din spate al bisericii. Nu găsea puterea să se ducă în față, aproape de sicriul deschis în care se afla cea mai bună prietenă a ei. Lakeesha era moartă, și acum Britney murea și ea pe interior. Oamenii spuneau că Lakeesha se afla în rai. Britney nu știa decât că nu mai era acolo cu ea.

Ce o deranja cel mai tare pe Britney era că aproape nimeni nu mai vorbea despre Lakeesha. Oamenii discutau despre vreme și despre cât de greu este să fii copil în zilele noastre. Copiii trăncăneau despre școală, profesori duri și teme. Parcă Lakeesha nici nu ar fi existat vreodată. La fel cum dulapul ei era acum gol.

Inima lui Britney striga vrând să vorbească despre toateastea. Nimeni nu voia să vorbească despre nimic din toate acestea. Când venea vorba de durere, grupul ei avea două reguli: (1) băieții nu au voie să plângă și (2) fetele trebuie să treacă peste.

Mama lui Britney i-a sugerat să Îi spună lui Dumnezeu cât de mult suferea.

– De ce lui Dumnezeu? a spus Britney. Habar nu are ce simt acum.

Citește Matei 5:4

La ce te ajută Dumnezeu atunci când suferi?

Probabil că știi să te prefaci. Ai învățat să fii puternic încă de când ai căzut de pe bicicletă și ți-ai julit piciorul, dar te-ai forțat să te oprești din plâns. Ți-ai exersat duritatea când ai făcut o bubă urâtă și cineva a trecut pe lângă tine și te-a lovit direct în picior.

Dumnezeu nu te obligă să te prefaci puternic. El te alină când I te plângi. Când îți verși sufletul în fața Lui, vorbești cu cineva care te ascultă întotdeauna. Este întotdeauna prezent în vremea necazului tău (Psalmii 46:1).

Dumnezeu înțelege ce înseamnă să pierzi pe cineva drag. Și-a privit cele mai mărețe creații – ființele omenești– abandonând prietenia cu El și rănindu-se între ele. A fost martorul morții Fiului Său, Isus, pentru toate păcatele lumii.

Dumnezeu știe ce înseamnă să suferi.

Iată o altă veste: Chiar dacă Dumnezeu nu îți va alunga tristețea, nici nu te va lăsa să te scalzi în ea. Te vindecă, apoi te lasă să îi ajuți pe alții să se vindece. De fiecare dată când Dumnezeu te alină, poți, la rândul tău, să îi alini pe alții care trec prin probleme (2 Corinteni 1:3,4). El te vindecă și te face agentul Lui de vindecare în viețile altora.

Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!
Matei 5:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor