MAMĂ MARE ȘI REA

Billy se ducea la școală, văzându-și de treabă, când Bruce și gașca lui au sărit pe el, cerându-i banii de prânz. Bruce s-a așezat pe pieptul lui Billy, înfigându-și cotul în fruntea lui și făcându-l să plângă înainte de a-l pedepsi cum trebuie.

Dintr-odată, un țipăt venit din capătul străzii i-a distras atenția. Unul dintre băieții care stăteau de pază strigă:

– Mamă înfuriată! Fugiți!

Cad unii peste alții, încercând să scape, în timp ce mama lui Billy aleargă spre ei, îmbrăcată în uniformă de soldat, cu dungi negre pe față și bocanci negri. Îi aruncă pe bătăuși peste gard în propriile curți, dar nu înainte de a-i amenința că o să le turtească nasurile până în creier data viitoare când se vor mai atinge de Billy.

Billy se ridică.

– Mulțumesc, mama.

– Nicio problemă, spune mama lui Billy. Orice pentru copilașul meu.

Citește Psalmii 144:1-8

Faptul că ai nevoie de ajutorul lui Dumnezeu te face slab? De ce da sau de ce nu?

Probabil că ai alege mai degrabă să ajungi acasă cu un ochi vânăt decât să fii salvat de mama ta. Dar sunt unele bătălii pe care nu le poți duce de unul singur.

Până și David – puternicul războinic care a scris Psalmul 144 – a recunoscut că avea nevoie de Dumnezeu. Fără Dumnezeu nu era nimic – o „suflare”, o „umbră care trece”. L-a implorat pe Dumnezeu să nu rămână nepăsător. I-a cerut lui Dumnezeu să despartă cerul, să aprindă munții și să arunce cu fulgere în vrăjmașii lui. David avea nevoie ca Dumnezeu să îl salveze.

Lucrul acesta nu înseamnă însă că cei credincioși sunt slabi. Uneori Dumnezeu chiar apare de undeva din capătul străzii, ca să te salveze. Dar te și înarmează să te aperi singur.

Pentru că David era regele Israelului, o țară politică ce era condusă de Dumnezeu, inamicii lui erau națiunile străine, care se închinau altor dumnezei. Cei mai mari vrăjmași ai tăi nu sunt oameni. Sunt vrăjmași spirituali. Și nu îți vor banii de prânz. Caută să îți ia credința. Dumnezeu îți dă arme cu care să lupți la rândul tău: drep­tatea, neprihănirea, vestea bună despre Hristos, credința, rugăciunea, certitudinea că Îi aparții lui Dumnezeu și Biblia (Efeseni 6:10-18). Toate armele pe care ți le oferă Dumnezeu sunt pentru a-ți apăra și a-ți întări credința în El.

Faptul că ai nevoie de Dumnezeu nu te face băiețelul – sau fetița – mamei. Nu o să ajungi niciodată la un punct în viața ta în care să nu ai nevoie de El.

Binefăcătorul meu şi Cetăţuia mea, Turnul meu de scăpare şi Izbăvitorul meu, Scutul meu de adăpost, care-mi supune pe poporul meu!
Psalmii 144:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor