ATAC DE CORD

Cum a putut permite Dumnezeu să se întâmple așa ceva? Dacă Dumnezeu chiar îl iubea pe Jim, se gândi Jodi, atunci el nu ar fi zăcut acum în comă. Dacă lui Dumnezeu chiar I-ar fi păsat, nu ar fi lăsat ca acel camion să spulbere mașina lui Jim.

Jodi era sigură că Dumnezeu putea face o minune pentru a-l face bine pe fratele ei. Dar pur și simplu nu știa dacă avea să o facă.

Citește Faptele 20:17-24

Este bine să te aștepți ca Dumnezeu să facă minuni? De ce?

Oamenii nu duc lipsă de probleme chinuitoare – prietenii distruse, minți afectate, familii destrămate, trupuri bolnave. Ba mai mult, în timp ce exteriorul nostru se destramă, în interiorul nostru se ascunde o problemă și mai mare: nu Îl cunoaștem pe Dumnezeu cum trebuie. Inimile noastre nu mai bat pentru El.

Pavel a văzut că Dumnezeu a modelat toate experiențele din viața lui, bune și rele, minunile și eșecurile, pentru a lucra spre rezolvarea unei singure probleme. Dumnezeu voia ca Pavel să Îl cunoască îndeaproape și la fel și ceilalți oameni. Pavel și-a concentrat întreaga viață asupra planului lui Dumnezeu de mântuire – rămânând aproape de Dumnezeu și ducând la îndeplinire sarcina pe care El i-a încredințat-o, urmându-L chiar și atunci când părea că planul lui Dumnezeu avea să îi producă suferință. Pentru Pavel, era mai important să facă parte din echipa lui Dumnezeu de salvare decât orice suferință prin care ar fi putut trece (2 Corinteni 6:3-12).

Din perspectiva lui Dumnezeu, nevoia noastră de El este cea mai mare urgență din viața noastră. Dumnezeu vrea să ne repornească inimile. Când ne împrietenim cu Dumnezeu prin Hristos, inimile noastre încep să bată din nou. Când îi ajutăm pe alții să devină și ei prieteni cu El, și mai multe inimi încep să pompeze. Noi vrem ca Dumnezeu să ne repare circumstanțele. Dumnezeu vrea să ne repare pe noi.

Nu înseamnă însă că ne lasă să ne răscolim în chinuri. Ne rugăm pentru ceea ce noi credem că este cel mai bine – să ne primim fratele înapoi, să reparăm o prietenie stricată, ca părinții noștri să rămână împreună. Facem ce putem și Îi cerem lui Dumnezeu să intervină acolo unde noi nu putem. Dumnezeu face ce știe cel mai bine pentru a ne reporni inimile și a îndeplini toate celelalte planuri și scopuri pe care le are pentru noi.

Uneori Dumnezeu face minuni incredibile cu exteriorul nostru. Dacă Îl lăsăm, face întotdeauna minuni în interiorul nostru.

Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.
Faptele 20:24

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor