SCURTĂTURĂ CĂTRE DEZASTRU

În ziua în care a împlinit treisprezece ani, părinții lui Marc i-au dăruit cheile unui Mustang clasic proaspăt reparat. Acesta era biletul lui de intrare în rândul adolescenților mișto. Desigur, trebuia să mai stea în garaj încă trei ani până când Marc avea să își ia permisul de conducere, dar câți alți adolescenți aveau o mașină la vârsta de treisprezece ani?

Nu a fost ușor să aștepte ziua când avea să o conducă. Uneori, când părinții nu erau acasă, Marc scotea mașina din garaj până pe alee. După ce s-a plictisit de lucrul acesta, a început să conducă mașina prin cartier. Riscul făcea ca totul să fie și mai palpitant – legea spunea că trebuia să aștepte până la optsprezece ani ca să dea examenul de permis auto dacă era prins conducând înainte de a împlini vârsta necesară pentru aceasta.

Când a absolvit liceul, Marc era mai atrăgător ca niciodată și, într-adevăr, ajunsese să fie unul dintre cei mai tari tipi. Avea mașina potrivită, prietenii potriviți, înfățișarea potrivită. Dar nu s-a bucurat de ele prea multă vreme. A murit într-un accident de mașină la scurtă vreme după absolvire.

Citește Psalmii 73:27,28

Cum te simți când vezi că oamenii răi își ating obiectivele înaintea ta?

Unii oameni primesc tot ce este mai bun înaintea ta. Puțini dintre ei obțin lucrurile acestea muncind din greu și făcând ce este bine. Mulți însă le dobândesc folosindu-se de scurtături: Îi bârfesc pe alții și își fac astfel prieteni. Îi impresionează pe ceilalți cu ceea ce au. Își dăruiesc trupul pentru a avea un iubit sau o iubită. Sunt tari. Știu asta. Toată lumea o știe.

Ești gelos pentru că totul le merge bine. Vrei și tu ce au ei. De ce nu sunt eu în locul lor? te gândești. Te întrebi dacă nu cumva ți-ai pierdut timpul urmându-L pe Dumnezeu. Începi să te gândești ce scurtături ai putea folosi.

Este ușor să ai astfel de sentimente până când îți amintești un lucru: succesul câștigat prin facerea răului nu va dăinui. Dumnezeu a spus că cei care fac răul vor pierde controlul și se vor prăbuși asemenea unui șofer care se aruncă cu mașina într-o prăpastie. Cei tari acum se bucură de ce au, și în clipa următoare se prăbușesc.

Dacă ai tot ce îți dorești, nu înseamnă că ai reușit în viață. A reuși în viață înseamnă a te bucura de Dumnezeu și de ceea ce îți oferă, când și cum alege El.

Cei ce se depărtează de Tine pier; Tu nimiceşti pe toţi cei ce-Ţi sunt necredincioşi. Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.
Psalmii 73:27,28

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor