Făgăduința pentru azi – 13 septembrie

„«Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi», dintre care cel dintâi sunt eu.” – 1 Timotei 1:15

Prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medici. Înconjurată de astrologi şi prezicători, ea fusese convinsă de aceştia că tutunul îi va revigora tenul. Pe cât de spectaculos, pe atât de fals. De fapt, fumatul deteriorează atât interiorul omului, cât şi exteriorul. Pentru această regină există scuza că nu avea de unde să ştie, dar pentru reginele de azi, ce scuze găsim?

Suntem obişnuiţi să facem topuri în orice domeniu: frumuseţe, maşini, bogăţie, sport etc. Ne place în secret să-i catalogăm pe oameni şi în ce priveşte viciile lor: infidelitate, beţie, cheltuirea banilor, necinste etc. Evident că niciodată în aceste topuri nu ne vom plasa pe noi înşine. Nouă ne place să ne considerăm mai buni şi mai puţin decăzuţi decât ceilalţi. Oricât de răi am fi, tot se va mai găsi cineva să ne depăşească. Cu toate acestea, atitudinea cea mai constructivă atunci când vine vorba de păcat şi păcătoşenie ar fi să ne vedem doar pe noi înşine. Să ne comparăm cu standardul lui Dumnezeu, cu Biblia, şi să constatăm cât de jos suntem. Nu ne ajută să urcăm ori să coborâm în clasament. Păcatul, chiar şi unul singur, tot ne separă de Dumnezeu. Deci mai bine mă aşez singur ca fiind cel mai mare păcătos şi mă rog ca atare lui Dumnezeu pentru iertare.

Provocare

Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video