UN MIC BOBOC

Care om dintre voi, dacă are o sută de oi și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci și nouă pe izlaz și se duce după cea pierdută până când o găsește? După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri și, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii și vecinii săi.
Luca 15:4-6

Recent, am dus-o pe mama mea într-o excursie de weekend prelungit în munții din nordul Georgiei, pentru a-i sărbători cea de-a 80-a aniversare. Am închiriat o cabană care se afla direct pe râul Coosawattee, unde animalele sălbatice, inclusiv cerbi, gâște și urși negri, au fost observate frecvent.

Într-o dimineață, m-am trezit devreme pentru a bea o băutură caldă pe terasă. În timp ce stăteam acolo, am observat o familie de gâște care înotau pe lângă mine. În timp ce mă uitam, familia a început să facă mișcări pentru a ieși din râu pe malul de vizavi de locul unde stăteam. Toți au reușit, cu excepția unui boboc mic, care probabil că nu a fost atent în timp ce restul familiei se îndrepta spre mal.

L-am privit pe cel mic cum încerca să iasă din apă. S-a urcat pe o piatră, apoi pe un petic de iarbă, dar a alunecat înapoi în apă. A înotat frenetic spre un alt loc, a găsit un punct de sprijin și a încercat să iasă din nou. A încercat din nou și din nou, dar a sfârșit prin a aluneca din nou în râu. M-am trezit vorbindu-i micuțului: „Haide. Poți s-o faci!” În timp ce continua să se zbată, am început să mă rog, rugându-L pe Domnul să ajute această creatură mică să iasă în siguranță din râu și să ajungă pe mal pentru a se alătura familiei sale.

Între timp, pe țărm, părinții stăteau de veghe. Din când în când, îl auzeam pe cel mic ciripind un strigăt de ajutor, iar părinții îi răspundeau cu un claxon puternic. Îmi imaginam conversația lor. „Nu mă părăsiți! Vin!” „Nu plecăm nicăieri până nu ajungi aici. Continuă să încerci. Ai reușit!”

 În cele din urmă, micuțul boboc a găsit un teren solid și a reușit să urce pe mal fără să alunece. Ud, zdrențuit și șchiopătând, s-a îndreptat spre mama sa. L-am văzut înghesuindu-se sub aripa ei pentru o clipă, înainte de a merge mai departe pentru a se alătura restului familiei.

În timp ce priveam, mă gândeam cât de recunoscătoare sunt că Dumnezeu ne așteaptă pe noi, copiii Săi, atunci când ne rătăcim. Suntem mereu în ochii Lui. El a venit să caute și să salveze – și El ne va conduce acasă.

autor: Kristina E. Smith

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video