ACCENTUL PE HRISTOS

Căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig.
Filipeni 1:21

În lumea creștină, prezența statuetelor cu Isus sau a obiectelor sfinte atașate de Isus este o condiție de normalitate. Bisericile și literatura sacră sunt locurile unde Isus trebuie să existe. Totuși… există locuri de pe planetă unde nu te aștepți să întâlnești statuete sau monumente ale lui Isus. Te-ai gândit vreodată că sub apă ai putea să dai de Isus?

În micuțul golf italian San Fruttuoso, din Liguria, Italia, se găsește scufundat în apă Il Cristo degli Abissi. Statuia este opera artistului italian Guido Galletti. Înaltă de 2,5 m, a fost plasată sub apă la 17 m adâncime în data de 22 august 1954, în memoria scafandrului Dario Gonzatti, decedat în 1947. Sculptura de bronz Îl prezintă pe Isus cu brațele întinse, oferind binecuvântarea păcii pentru cei pierduți în apele lumii. A fost scoasă de două ori din apă și curățată, dar de fiecare dată a fost pusă la loc. De ce? Oamenii au nevoie de o ancoră a speranței dincolo de moarte.

Acest gest al statuii lui Isus sub apă îmi clarifică blocajul în care ne găsim. Suntem  lipsiți de certitudini. Trăim sub forța cuvintelor „trebuie să fac” și ne dorim să fim stăpâni peste destinul nostru. O echilibristică imposibilă. Doar Hristos în centrul atenției tale îți poate aduce stabilitate. Trăiește punându-L pe Hristos în centrul acțiunilor. Leagă-te de Cel care este speranța vieții și a învierii.

Roagă-te să-L pui pe Isus în centrul vieții tale.

Provocare: Întovărășește-te cu Hristos. Trăiește cu El.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor