CEEA CE SE VEDE ESTE TRECĂTOR

Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.
2 Corinteni 4:18

M-am mutat recent înapoi acasă. Prin „acasă” mă refer la orașul în care m-am născut și am crescut. Este locul în care mi-am dorit întotdeauna să fiu, locul în care am sperat că mă voi întoarce în cele din urmă. Și acum m-am întors.

Îmi place, chiar îmi place. Cu toate acestea, am descoperit că revenirea îmi aduce atât bucurii, cât și suferință. Deși mă așteptam la unele emoții amestecate, ceea ce am trăit este mult mai tulburător decât aș fi putut anticipa.

Părinții mei nu mai sunt. La fel și iubiții mei bunici. Îmi lipsesc foarte mult. Trec în mod regulat pe lângă casele lor. Pe lângă cea în care am locuit cel mai mult timp cu părinții și sora mea trec aproape zilnic. Până acum două luni am putut să mă uit la pomii pe care eu și tatăl meu i-am plantat. Acum toți sunt tăiați. Ce sentiment ciudat! Aveau vreo șaizeci de ani, iar acum nu mai sunt. De fiecare dată când trec pe acolo, dacă omul care locuiește acum acolo iese pe alee – „aleea mea” –, sunt luată prin surprindere. Căsuța de joacă pe care tatăl meu a construit-o pentru mine și sora mea lipsește și ea de ceva vreme. Dar încă pot vedea exact unde era și este încă acolo în ochii minții mele.

Diferitele școli pe care le-am frecventat, bisericile, toate sunt prezente, dar cumva diferite. Majoritatea clădirilor fizice și a magazinelor în care am făcut cumpărături sunt încă în picioare, dar multe dintre ele nu mai găzduiesc aceleași magazine.

Prietenii mei din copilărie, casele lor, parcurile pe care le iubeam, o, Doamne! Le pot vedea încă, prezente sau nu. Munții Blue Mountains, plimbările și drumurile preferate din anii trecuți. Amintiri atât de dulci! Încă mai pot auzi râsetele. Simt dragostea, chiar dacă atât de multe s-au schimbat și acum nu mai sunt.

Și asta mă deranjează mai mult decât am crezut.

Din fericire, această viață este, în cel mai bun caz, trecătoare. Va veni ceva mai bun, mult mai bun. Este bine să ne amintim acest lucru. Într-o zi, va exista restaurare, reînnoire și o minunată reîntâlnire. Este o zi pe care abia aștept să o văd. Sper că și dumneavoastră.

autor: Carolyn K. Karlstrom

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video