SUB ARIPILE TALE

El te va acoperi cu penele Sale, iar tu te vei adăposti sub aripile Lui. Credincioșia Lui este scut și zid protector.
Psalmii 91:4, NTR

Într-o seară fierbinte de vară, în jurul orei 19:30, în timp ce vindeam cărți, ca evanghelist voluntar cu literatură, șeful echipei mele m-a repartizat să merg într-o parcare. Am început să vorbesc cu diverși oameni și încet am reușit să vând câteva cărți, într-un format atractiv de revistă. Apoi m-am apropiat de o mașină parcată, în care era un bărbat. I-am arătat cărțile pe care le vindeam și i-am spus că banii din vânzarea lor mă vor ajuta să-mi plătesc taxele școlare. „Cred că această cartea ar putea să fie o binecuvântare pentru dvs.”, am spus eu zâmbind. Însă s-a mulțumit doar să mă măsoare cu privirea și apoi să râdă într-un mod stânjenitor.

 I-am spus: „Nu este nicio problemă dacă nu vreți să cumpărați acum o carte. Totuși, aș aprecia orice donație pentru educația mea.” El privea în altă direcție și nu părea interesat. „Ați vrea atunci să mă rog cu dvs. înainte de a-mi vedea de drum?” l-am întrebat.

După ce m-am rugat pentru el, am plecat și am văzut câțiva oameni care mergeau spre mașinile lor și cărora le puteam prezenta oferta mea. Puțin mai târziu am auzit o voce care mă striga de pe partea cealaltă a parcării: „Îți voi da niște bani.” M-am bucurat. Când m-am întors să văd cine e, l-am observat pe bărbatul din mașină, cu care mă rugasem mai devreme.

„Ce carte ați vrea să cumpărați?” Am fost luată prin surprindere de râsul lui diabolic și de oferta lui de a-mi da douăzeci de dolari pentru a merge într-un loc întunecat din parcare și a fi intimă cu el. Înspăimântată, l-am privit și i-am răspuns: „Domnule, îmi pare rău, dar m-ați înțeles greșit. Așa ceva nu voi face.” Apoi m-am îndepărtat. A început să mă urmărească prin parcare. Tremurând și plângând, am început să alerg și am intrat direct într-o femeie care cobora din mașina ei. Imediat ce m-a văzut că plâng, m-a întrebat ce s-a întâmplat.

După ce i-am povestit incidentul, ea m-a îmbrățișat și m-a ajutat să mă liniștesc. Drept mulțumire, i-am dat una dintre cărțile mele preferate, Peace Above the Storm („Pace deasupra furtunii”). După aceea s-a rugat pentru mine și am simțit peste mine aripile protectoare ale lui Dumnezeu. Apoi l-am sunat pe șeful echipei mele și i-am raportat incidentul. Înainte de a merge la culcare în acea seară, I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că mi-a trimis un înger pentru a primi „pace în vreme de furtună”.

Diana Celaya

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor