DUMNEZEU VA PURTA DE GRIJĂ

Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos.
Filipeni 4:19

Faptul că am crescut în casă cu șase frați, cu părinți needucați, am știut ce înseamnă să fii sărac. Dar oricât de săraci am fost, părinții ne-au insuflat – încă de la o vârstă fragedă – aceeași etică, principii și integritate care le-a guvernat viața. Unii dintre noi, după ce creștem, am ales o altă cale. Părinții mei (în special mama) au fost binecuvântați cu capacitatea de a se concentra pe lucrurile pozitive și, astfel, să scoată ce este mai bun dintr-o persoană.

Deși am fost săraci, demnitatea ne caracteriza. Au fost momente când nu am putut participa la anumite evenimente la școală deoarece părinții mei nu puteau să îmi ofere ce era nevoie pentru ca eu să particip. Totuși, întotdeauna am putut conta pe Tatăl meu ceresc să îmi poarte de grijă.

Deși au fost multe, îmi amintesc de un eveniment în mod special. Am fost una dintre elevele alese să călătorească la un colegiu de stat pentru a reprezenta liceul în echipa de dezbateri. Mama nu a reușit să îmi pună la dispoziție toate articolele necesare ca eu să particip; totuși, mătușa mea binevoitoare și fiica ei mai mică mi-au oferit tot ce aveam nevoie, inclusiv haine și articole de toaletă. Cred că aceasta a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Da, noi, ca echipă, am adus înapoi un trofeu și am învățat o lecție care m-a ajutat să îmi modelez viața în a deveni adultul care sunt astăzi. Lecția este că faptele bune pot schimba viața celorlalți.

Datorită faptelor bune pe care alții mi le-au făcut în tinerețe inima mea a fost înmuiată astfel încât Duhul Sfânt a putut să mă folosească în moduri pline de compasiune pentru a atinge inima altora, pentru a-i ajuta pe cei în nevoie – în special copii. În consecință, cu mulți ani în urmă, am început un proiect prin care cumpăram și donam mâncare celor flămânzi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu mijloace pentru a-i „da înapoi” și a ajuta pe alții după cum și eu am fost ajutată.

De când m-am pensionat și m-am mutat în statul Georgia (SUA), am fost binecuvântată cu capacitatea de a continua să le dăruiesc altora din ceea ce Dumnezeu mi-a dat mie. Făgăduințele Sale sunt sigure și El nu dă greș niciodată. Să ne încredem în El, apoi să așteptăm în liniște și să vedem cum ne poartă El de grijă.

Mary Head Brooks

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor