TEAMA TRANSFORMATĂ ÎN BUCURIE

Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.
Psalmii 56:3

Te-ai confruntat vreodată cu o situație care ți-a făcut inima să tremure? Ai fost cuprins vreodată de teamă subită și ți s-a părut că îți cade cerul în cap? Ce este cel mai bine să faci în acele momente? Aș vrea să îți povestesc experiența mea care atestă veridicitatea și puterea versetului-cheie de astăzi. Am fost cuprinsă de teamă când trezorierul de la sediul bisericii regionale mi-a spus că trebuia să planific bugetul pentru congresul care urma, în așa fel încât, la final, el să nu aibă nicio datorie. Deși această cerere era rezonabilă, m-a cuprins teama, deoarece simțeam greutatea acestei responsabilități uriașe: trebuia să organizez congresul, dar fără vreo datorie. În mintea mea au apărut tot felul de întrebări care mă tulburau: Dacă totuși nu îmi ajung banii, la cine apelez după ajutor? Dacă apar urgențe, cine îmi va sări în ajutor?

Chiar în acele momente, când aceste gânduri mă chinuiau, cuvintele din Psalmii 56:3 s-au ivit în inima mea asemenea unei lanterne în mijlocul întunericului dens. Am șoptit o rugăciune în inimă: „Isus, vreau să Îți dau toate temerile mele. Știu că Te vei ocupa de ele.”

Zilnic m-am rugat împreună cu secretara de birou și directorii din celelalte zone care participau pentru congres și pentru bugetul alocat și Duhul Sfânt al lui Dumnezeu m-a învățat strategii prin care să administrez bugetul congresului, lucrând împreună cu echipa de trezorerie care mi-a fost repartizată. Zilnic I-am predat temerile mele Domnului și m-am rugat pentru binecuvântări miraculoase. M-am ținut cu strictețe de buget, am refuzat orice cheltuială extravagantă și m-am târguit cu atenție pentru toate tranzacțiile. Mi-am încurajat echipa de trezorerie să fie credincioasă și m-am încrezut că Domnul mă va ajuta.

La sfârșitul congresului am fost surprinsă de binecuvântările lui Dumnezeu. Am realizat tot ce ne-am planificat și ne-au mai și rămas bani în loc de datorii! Lăudat fie Domnul, teama mea s-a transformat în bucurie când trezorierul congresului mi-a dat raportul financiar! Ce Dumnezeu avem! Unul care poate transforma temerile în bucurii! Nu știu ce îți provoacă ție astăzi teamă. Probleme financiare la fel ca în cazul meu? Probleme de sănătate sau în familie? Oricare ar fi temerea ta și sursa ei, prezintă-I totul lui Isus. La timpul și modul ales de El, Isus îți va transforma teama în bucurie și îți va da har pentru a purta poverile. „Atunci când îmi este teamă, mă încred în Tine!”

Omobonike Adeola Sessou

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video