MAME

Face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei.
Psalmii 113:9

În Statele Unite ale Americii se sărbătorește în fiecare an Ziua Mamei. Aceasta este o zi în care îți amintești de vremurile bune petrecute cu mama sau o zi în care creezi amintiri noi. Este o zi pe care o petreci cu copiii tăi, simțind că ești binecuvântată pentru că Dumnezeu ți-i i-a dat. Dar o femeie din Vechiul Testament nu avusese parte de binecuvântarea de a fi mamă. Chiar de la începutul povestirii ei, vedem că Ana suferă din cauza abuzului verbal al celei de-a doua soții a soțului ei, care avea mai mulți copii. Deși Ana s-a rugat adesea pentru infertilitatea ei, visul de a deveni mamă încă nu devenise realitate pentru ea.

Ai avut prietene care și-au împărtășit entuziasmul de a fi însărcinate, uitând complet că tu te-ai rugat pentru aceasta de atâta timp? Desigur, te bucuri pentru ele, dar propria durere este adâncă. Poate te-ai întrebat: Aude Dumnezeu rugăciunile altora, dar nu și pe ale mele?

Fiind în vizită la templu cu familia, Ana stăruie înaintea lui Dumnezeu în dreptul ei încă o dată. Ea este atât de concentrată pe cererea ei, încât uită că în jur mai erau și alte persoane. Eli, preotul, a judecat cu totul greșit neliniștea ei, ca fiind o persoană beată. Sărmana Ana! Ea îi explică situația. Eli este suficient de corect încât să recunoască faptul că a judecat greșit și a binecuvântat-o. Dumnezeu a spus „da” la timpul potrivit. Cu profundă recunoștință pentru băiețelul ei, Samuel – fiul care a făcut-o mamă – Ana își ține promisiunea făcută lui Dumnezeu. Ea îl dă pe băiat Domnului ca să slujească la templu. Probabil că neliniștea cauzată de despărțire a fost mare. Totuși, ea și-a ținut promisiunea față de Dumnezeu, având încredere că El va fi cu Samuel.

Noi, mamele, încercăm să ne protejăm copiii de influențele greșite. Îmi amintesc cât de mult am căutat o casă într-o zonă sigură, frumoasă, când băieții noștri au fost mici. Am fost atenți cine erau prietenii lor când erau tineri. Totuși, Samuel trăia la templu cu un preot care nu și-a disciplinat propriii băieți. Dar rugăciunile stăruitoare ale Anei l-au protejat pe fiul ei de practicile rele din jur. Tot așa și noi trebuie să ne încredem în Dumnezeu și să îi punem pe copiii noștri în mâinile Sale capabile. Fiul cel mare al Anei, Samuel, a devenit unul dintre cei mai mari judecători pe care i-a avut Israelul.

În restul poveștii acestei mame vedem că Ana a fost binecuvântată cu mai mulți copii, deși îl vizita cu credincioșie pe Samuel în fiecare an la templu. Prin credința și credincioșia unei mame, Dumnezeu a înfăptuit o minune în viața ei și a binecuvântat, prin fiul ei, o națiune întreagă.

Louise Driver

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor