Prea multe pentru a putea fi numărate

Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

Prea multe pentru a putea fi numărate (în engleză, TNTC). Această abreviere bine cunoscută se folosește în limbajul de laborator. TNTC se referă la apariția atâtor bacterii în câmpul analizat la microscop, încât acestea nu pot fi numărate individual. Așa văd eu binecuvântările lui Dumnezeu. Sunt atât de multe! De unele suntem pe deplin conștienți, dar cred că de multe altele nici nu avem habar. De ce? Pentru că unele dintre ele sunt ascunse sub haina catastrofei!

Multe din marile mele binecuvântări le-am primit în circumstanțe dureroase, pe care le-aș fi refuzat dacă aș fi putut. Dar Dumnezeu lucrează în fiecare situație pentru binele nostru suprem, permițând și, uneori, împiedicând unele lucruri să aibă loc în interesul nostru.

Odată am fost dată afară de la lucru – concediată – chiar la începutul carierei. Am avut un șoc imens și a fost o perioadă îngrozitoare. Am fost rușinată și demoralizată. Dar Domnul mi-a scos în cale un loc de muncă unde puteam lucra într-un mediu la care nici nu speram, dacă nu s-ar fi întâmplat acel incident. La noul loc de muncă am avut parte de instruire specializată care a schimbat total traiectoria carierei mele în cel mai pozitiv mod. Și acum mă minunez.

Binecuvântările evidente, cum ar fi soarele, o casă confortabilă, mijloc de transport sigur, prieteni, animale de companie, un apus sau un răsărit memorabil, hrană – pentru acestea suntem recunoscători automat. Nu avem nicio problemă în a le recunoaște ca fiind binecuvântări.

Dar haideți să fim recunoscători pentru acele lucruri care ne produc durere, prin care Domnul ne poate binecuvânta în moduri de neimaginat: boală, dificultăți în căsnicie, grija pentru copii, pierderea locului de muncă, o mutare dificilă sau o despărțire de cei dragi prin moarte.

Dumnezeu, cu siguranță, este credincios. Dragostea Lui nu se sfârșește niciodată. Harul Său nu are sfârșit. El întotdeauna ne vrea binele. Putem să ne încredem în El să ne dea binecuvântări atât din lucruri pozitive, cât și din celelalte lucruri. Mila Lui se reînnoiește din nou și din nou în fiecare dimineață. Excelent!

Carolyn K. Karlsrom

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor