Ce brazdă să ari

Jason și Amy s-au întâlnit la ora de sociologie a domnului Hoff. Fusese o combinație magică. Jason era amuzant, Amy era timidă, iar domnul Hoff era miop și tare de urechi, așa că nu putea să îi vadă sau să îi audă vorbind unul cu altul în spatele clasei. Jason și Amy și-au scris bilețele, au șușotit și au râs împreună tot semestrul.

Jason nu era creștin, iar Amy era, dar Amy îl plăcea pe Jason pentru că îi acorda atenție. Îi spusese că era frumoasă. Nu putea înțelege de ce el își petrecea timpul cu genul acela de oameni – păreau destul de sălbatici – dar…

Ce crezi despre relația dintre Amy și Jason?

Nu există niciun dubiu că Isus le-a spus creștinilor să le vorbească necredincioșilor și să mărească familia lui Dumnezeu, iar lucrul acesta se întâmplă numai dacă te împrietenești cu oamenii necreștini. Cu toate acestea, prietenia cu cei necredincioși este înșelătoare.

Citește 2 Corinteni 6:14-7:1

Sunt o idee bună relațiile dintre un băiat și o fată, unul dintre ei creștin și celălalt, nu?

În momentul în care un creștin este legat de un necredincios, ca doi cai înhămați la același plug, începe o luptă decisivă. Se poate întâmpla unul din două lucruri: vă certați în privința locului și a modului de arat (și vă rupeți capetele) sau renunți și îl lași pe necreștin să te ducă pe o brazdă pe care nu ar trebui să te afli. (Nu ai opțiunea de a-l forța pe necreștin să ți se alăture pe brazda ta. Isus nu ne face să venim la El. El ne invită doar.)

Ieșirile în oraș, prieteniile, relațiile și chiar și căsniciile, toate sunt juguri ale relațiilor. Dar mai sunt și alte lucruri la care te poți înjuga: echipele sportive, locurile de muncă, cluburile sau activitățile care necesită o consacrare totală pot exercita asupra ta același control negativ.

Niciun necreștin nu ți se va alătura întru totul în trăirea credinței tale, în a-I aparține lui Dumnezeu și a-L face cel mai important lucru din viața ta. Nu vă veți îndrepta spre aceleași standarde și idealuri. Dumnezeu vrea ca cei mai buni prieteni ai tăi să fie cei alături de care poți trage la același jug pentru a-L cunoaște și a-L urma mai bine.

Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios? 2 Corinteni 6:14,15

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor