GPS-ul lui Dumnezeu

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale şi EI îţi va netezi cărările. Proverbele 3:5,6

Încă de mic copil am învăţat că Dumnezeu are un plan. El a trasat harta vieţii mele, iar dacă eu îi urmez indicaţiile, mă va duce acolo unde doreşte să ajung.

Niciodată nu m-am îndoit că Dumnezeu nu ar avea un plan, dar ce se întâmplă dacă virez într-o direcţie greşită? Ce se întâmplă dacă refuz să-I ascult îndrumarea dintr-o intersecţie importantă? înseamnă că am desfiinţat pentru totdeauna planul lui Dumnezeu în legătură cu viaţa mea?

Acum câţiva ani mergeam cu o prietenă cu maşina, care avea sistem GPS la bord. Acest echipament ne spunea unde să virăm, dar noi am crezut că ştim un drum mai bun, aşa că i-am ignorat comenzile vocale. De fiecare dată, vocea spunea „reconfigurare traseu”, iar un moment mai târziu primeam noi instrucţiuni de urmat.

Nu a durat mult până ne-am pierdut total. În final, decizând să ascultăm de GPS, am ajuns la destinaţie, dar ne-a luat un timp aproape dublu decât dacă am fi urmat indicaţiile de la început.

Virajele greşite făcute în viaţă m-au lăsat cu senzaţia că am devenit prea greu de folosit de Dumnezeu. Fiecare viraj greşit m-a dus mai departe de El şi de tot ce avea pregătit pentru mine. Când am strigat la Dumnezeu, El a făcut ceva minunat pentru mine. A început să-mi reconfigureze traseul. Când mă gândesc înapoi la acel moment, observ că El îmi recalcula ruta în fiecare clipă, doar că eu nu eram dispusă să ascult de instrucţiunile Lui. Dumnezeu mi-a oferit din nou un scop, o direcţie şi o speranţă în viaţă.

Încă mai virez în direcţii greşite, dar Dumnezeu niciodată nu a eşuat în a-mi reconfigura ruta înapoi spre El. Îmi doresc să rămân sub călăuzirea Lui pentru toată viaţa, pentru că acesta este singurul loc unde pot avea parte de bucurie, speranţă, pace şi iubire pură şi necondiţionată. El rămâne loial pe vecie. El nu Se va opri niciodată din a ne reconfigura traseul. Trebuie doar să ne pornim GPS-ul spiritual și să-I urmăm indicaţiile.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru mila Ta nemărginită! Vreau să fac din dorinţa Ta destinaţia mea. Te rog să-mi recalculezi traiectoria mereu, până mă va conduce direct la Tine!


Andrea Michelle Wood

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor