Devoțional Familie

O mie de căi de a sluji

Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

Potenţialul uman

Dezvoltarea potenţialului nostru este posibilă numai în măsura în care ne consacram viaţa scopului pentru care am fost creaţi, adică să facem fapte bune. Descoperă care sunt faptele pe care le poţi face şi pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine. Probabil al putea începe să ajuţi pe cineva care este foarte aproape de tine.

Neuronii-oglindă

Să ne hotărâm astăzi să-L imităm pe „Fiul omului, [care] n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi” (Marcu 10:45).

Slujirea

Să ne decidem astăzi să-L slujim pe Dumnezeu cu dragoste, în semn de apreciere pentru ceea ce a făcut El pentru noi. Să manifestăm aceeaşi dragoste şi faţă de semenii noştri, lăsând rezultatele pe mâna lui Dumnezeu.

Toate lucrurile lucrează spre bine

În relația noastră cu Dumnezeu în viața de fiecare zi, dacă stăm de partea Lui, evenimente și experiențe care ar putea să pară dureroase și nedorite devin căile Lui de a ne ajuta să atingem scopuri sublime, așa cum ne spune promisiunea de astăzi.

O coroană meritată

Gândește-te astăzi la coroana neprihănirii, care îți este ferm rezervată. Această idee îți va revitaliza speranța și îți va consolida relația cu Isus, ca să tânjești și mai mult după revenirea Sa.

Suferinţa este necesară

Unii dintre noi a trebuit să suferim, în ciuda faptului că ne aflăm de partea Mântuitorului. Însă suferința ne-a ținut aproape de Domnul, care promite: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalmii 34:19).

Reabilitarea

Când stăm de partea Domnului, chiar dacă trecem prin situații de durere și neliniște, El va găsi o cale, ca în cazul Esterei și al lui Mardoheu. Să ne rugăm astăzi pentru ocrotirea Lui la fiecare pas pe care îl facem, iar puterea Lui va ajunge să elimine problemele pe care le întâmpinăm.

Presiune enormă

Poate că nu avem de luat decizii atât de grele ca împărăteasa Estera, dar oricum dilema noastră este dacă ne va ajuta Dumnezeu să luăm cele mai bune decizii și dacă El ne va duce înainte, chiar dacă acest lucru poate fi dureros pentru o vreme.

Încercări teribile

Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să facem față încercărilor teribile ca acelea ale Gabrielei sau ale tinerilor evrei, dar cu toții trecem prin diferite feluri de suferință. Vestea bună este că Dumnezeu e mai puternic decât toate adversitățile la un loc.