ECONOMIE

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.”
Matei 25:21

Sensul de bază al economiei este sistemul de relații și mecanisme care fac să funcționeze cât de cât stabil și eficient orice societate. Una dintre cele mai obișnuite modele ale învățăturii Mântuitorului Isus a fost Împărăția. Ea este un model de economie care are de-a face cu sistemul de guvernământ, resurse, roluri, beneficiari și produs final, adică profit.

Parabola talanților se încadrează perfect în discuția despre economie. Legea de bază a oricărui business este folosirea tuturor pârghiilor legale și corecte pentru obținerea profitului. Randamentul economic al primilor doi servitori ai Stăpânului a fost de sută la sută, fapt pentru care fiecare a primit gratificațiile de rigoare.

În parabola talanților profitul este socotit în aur, dar acest etalon se referă la lucruri mult mai diversificate. Din motive practice și de înțelegere, sistemul economic prezentata în parabola talanților se referă la plus-valoarea obținută din tranzacții bancare, dar dincolo de simbolistică se desfășoară viața cu toate promisiunile și decepțiile ei. În definitiv, profitul Împărăției este mulțimea și calitateasufletelor răscumpărate. Aceasta este economia harului dinamic și eficient.

În această poveste despre economia Împărăției, fiecare dintre noi suntem responsabili, administratori ai valorilor și darurilor lui Dumnezeu, iar El așteaptă de la noirandament, eficiență și un produs final care să ne califice pentru bucuria Stăpânului.

Doamne, aici sunt averile Tale peste care m-ai pus responsabil! Deschide-mi ochii și drumul spre cel mai rentabil mod de a-mi aduce contribuția la creșterea economică a Împărăției Tale, ca să-ți aduci aminte de minecu bucuria Stăpânului, când vei veni. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video