LACRIMĂ

Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor. Îi va duce la izvoarele apelor vieții și Dumnezeu va șterge orice lacrimă din ochii lor.
Apocalipsa 7:17

În sine, lacrima nu este ceva rău, dimpotrivă, ea spală ochiul în mod foarte ingenios, protejându-l și vindecându-l. Dacă cineva are deficit de lacrimi trebuie să adauge lacrimi artificiale pentru a asigura confortul necesar unui ochi sănătos. Fără îndoială că, în veșnicie, mântuiții vor avea ochii umectați în mod corespunzător deoarece orice disconfort va dispărea.

Lacrimile au devenit un simbol al durerii și al suferinței. Folosirea pluralului indică faptul că motivele plânsului sunt multe. Nu ne permite spațiul decât să enumerăm câteva: pierderea cuiva drag, compasiunea față de cineva drag,pierderi de natură materială, durerea fizică etc., dar cea mai mare durere este neputința de a face ce este bine, de a fi curat, durerea păcătoșeniei personale.

Dacă Mântuitorul va șterge orice lacrimă,înseamnă că El va îndepărta motivele care provoacă lăcrimarea. Nu vor mai fi pierderi dintre cei dragi și nici dintre ceilalți. Nu vor mai fi dureri ale celor dragi care să ne înduioșeze până la lacrimi, nu va mai fi nicio pierdere de niciun fel. Dar mai ales nu va mai fi neputința de a face ce este bine și drept. Un cer nou și un pământ nou va însemna toate lucrurile noi.

La izvoarele apelor vieții este o metaforă de o profunzime și bogăție inepuizabile de sensuri. Locul de obârșie al râului vieții este în Templu, în locul de domnie și conducere al lui Dumnezeu. Apele vieții și pomul vieții formează un mănunchi de factori care promovează viața veacului ce va să vină. Mai sunt câteva locuri disponibile pentru cine vrea să ia apa vieții fără bani și fără plată!

Doamne, vreau să ajut și eu la ștergerea lacrimilorcelor îndurerați și doresc să fac acest lucru la fel ca Tine și alături de Tine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor