FACTOR

Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor.
Geneza 1:2

Factorul este un element, o condiție, un context care determină apariția unui proces, a unei acțiuni, a unui fenomen. În matematică factorii sunt cei doi termeni care au ca rezultat înmulțirea, operațiunea care produce cele mai mari efecte cantitative.

Duhul lui Dumnezeu este unul dintre factorii care au contribuit la crearea lumii noastre. Tatăl, Fiul, Cuvântul, Logos-ul (vezi Ioan 1:1) și Duhul erau împreună la momentul Big Bang-ului facerii.

Duhul lui Dumnezeu este factorul care contribuie la refacerea lumii prin crearea omului nou al Bibliei. Am făcut precizarea despre care om nou vorbim, pentru a nu încurca lucrurile. Singurul om nou care poate să apară în mod real este omul nou biblic pe care îl face Dumnezeu prin Duhul. Educația, exercițiul și mediul favorabil pot contribui semnificativ la facerea omului nou, dar chiar și așa, elementele amintite mai sus se află cumva tot în atingere cu Persoana Mângâietorului.

Chiar și atunci când nu există o menționare explicită a prezenței lui Dumnezeu sau a Duhului Său, prezența și acțiunea divină pot fi în spatele acțiunilor sau proceselor care se desfășoară. În cartea Estera, numele lui Dumnezeu nu este menționat, dar puterea Sa, care se pune în mișcare în prezența și prin intermediul rugăciunii, este în mod evident la lucru.

Iată de ce avem nevoie arzătoare de prezența activă și recreatoare a Duhului. Cereți de la Domnul acest Factor al refacerii și multiplicării. Dumnezeu este încântat să dea Duhul Sfânt celor care Îl apreciază, Îl cred și Îl cer!

Doamne, sunt conștient de dependența față de Factorul renașterii mele spirituale, care este Duhul Sfânt, de aceea Te rog să îmi dai și astăzi măsura necesară a Duhului Tău. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor