ECHILIBRU

Nu te abate nici la dreapta, nici la stânga și ferește-te de rău!
Proverbele 4:27

Ceea ce apreciez cel mai mult la biserica pe care am ales-o este căutarea echilibrului. Recunosc faptul că, în practică, biserica sau cel puțin unii reprezentanți sau membri ai bisericii se disting prin contrariul, adică exagerare, disproporție, fanatism și dezvoltare unilaterală, dar nu acesta este idealul lui Dumnezeu pentru noi.

Dacă este vorba despre tehnologie și avangarda gândirii tehnice, există dovezi convingătoare că adventiștii sunt printre cei mai progresiști dintre creștini. În ce privește conservatorismul față de morala biblică, adventiștii sunt acuzați de literalism și insistență asupra legii lui Moise sau cel puțin acestea sunt acuzațiile care ni se aduc. Cele două laturi ale experienței noastre ca biserică ne așază exact în locul în care vrea Dumnezeu să fim. El vrea să fim lumină a tuturor oamenilor și dovediți ca harnici ascultători ai poruncilor Sale.

Poate că domeniul cel mai evident al echilibrului pe care îl dorește Dumnezeu la biserica Sa este teoria și practica îndreptățirii prin credință, arătată magistral în Apocalipsa 14:12. „Aici este răbdarea sfinților care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.” A ne abate la dreapta ar însemna să înălțăm doar credința lui Isus și să minimalizăm valabilitatea poruncilor Legii Sale. A ne abate la stânga ar însemna să supraestimăm performanțele ascultării de preceptele divine, fără a recunoaște slăbiciunea omenească profundă în a asculta de Dumnezeu, și că acest deziderat al ascultării vine numai prin meritele Mântuitorului nostru binecuvântat.

Lucrarea lui Satana asupra credincioșilor viului Dumnezeu este aceea de a-i face să se abată fie la dreapta liberalismului, fie la stânga conservatorismului. Dumnezeu ne dorește progresiști fideli ai voii Sale, lumina neschimbătoare a lumii în care trăim. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Doamne, nu mă lăsa să mă abat nici la dreapta, nici la stânga, ține-mă pe drumul drept. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor