AFINITATE

Și, fiindcă aveau același meșteșug, a rămas la ei și lucrau – meseria lor era facerea corturilor.
Faptele 18:3

Mergând zi de zi să construiască corturi pentru diverșii beneficiari, echipa de misionari avea posibilitatea să stabilească relații stabile cu clienții lor. Dacă munca lor era de bună calitate și avantajoasă ca preț pentru cei care îi angajau, aveau un avantaj în plus pentru a se face ascultați în ce privește credința lor în Isus Hristos. Din moment ce în Corint se înființase de curând o biserică, înclinăm să credem că cel puțin pentru o vreme metoda lor a dat roade.

Când Învățătorul oamenilor a format cupluri de câte doi ucenici pentru un experiment misionar practic, El a ținut cont de afinitățile fiecăruia în asocierea lor. Este adevărat că nimeni nu este desăvârșit, dar acest lucru nu împiedică formarea de echipe și grupe pe bază de afinități care să funcționeze foarte bine, în mod armonios.Nivelul de compatibilitate este foarte important pentru a face echipele să fie eficiente.

O formulă găsită de specialiștii în domeniul relațiilor din sânul cuplurilor și grupelor este echilibrul dintre asemănări și deosebiri a celor care urmează să lucreze sau să conviețuiască împreună. Afinitățile sunt necesare pentru a suda echipa, deosebirile sunt necesare pentru a acoperi cât mai multe domenii de competență. Nu este o teorie complicată, dar observarea ei se dovedește a fi plină de promisiuni.

Doamne, nu mă pot asocia cu oricine, știi bine lucrul acesta, dar Tu poți îndruma lucrurile  încât să întâlnesc oamenii cu care pot colabora cel mai bine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor