Ioan – pământ transfigurat

Apoi, am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Apocalipsa 21:1

Pământul acesta se degradează pe zi ce trece şi devine din ce în ce mai greu de locuit. Va veni o vreme când lucrurile nu vor mai putea continua şi atunci Dumnezeu va fi nevoit să facă un pământ nou. El nu vrea să renunţe la ideea de un pământ al oamenilor. A fost intenţia şi iniţiativa Sa de la început să facă un cer şi un pământ în care omul să-şi poată duce viaţa în deplină siguranţă şi fericire. În ciuda răsturnărilor produse de intrarea şi acţiunea păcatului în lume, Dumnezeu va reuşi în cele din urmă să-l aşeze pe om în împărăţia Sa. Această împărăţie va dăinui în veci şi, deşi i se spune „împărăţie a cerurilor” ea va fi de fapt „cer nou şi pământ nou”.

Transfigurarea pământului şi a văzduhului înconjurător va fi o lucrare de transformare radicală a realităţilor înconjurătoare. Mediul natural şi oamenii locuitori ai noului pământ vor fi înnoiţi din temelii. Natura nu va mai conţine nimic ameninţător şi violent, nimic care ar putea să mai pună în pericol existenţa cuiva. Lupta contrariilor şi legea supravieţuirii celui mai tare, chiar dacă au fost o formă de păstrare a calităţii vieţii în condiţiile păcatului, nu vor mai acţiona în defavoarea nimănui. Dreptul la viaţă fericită şi deplină îi va fi garantat fiecărei fiinţe. Deşi legea sacrificiului de sine va fi o expresie veşnică a caracterului divin, reflectat în manifestările curente ale creaţiei Sale, nu va mai fi nevoie ca cineva să-şi dea viaţa pentru ca altcineva să o poată avea, deoarece toţi vor avea belşugul vieţii celei noi. Pământul cel nou va îndeplini cu prisosinţă orice nevoie a locuitorilor lui, aflaţi într-o existenţă perpetuă, proaspătă şi deplin fericită în vecii vecilor.

Succesul la un pas de tine:

Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor