Ioan – criteriul excelenței

Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus. Apocalipsa 14:12

Fiecare om şi fiecare grup de oameni aspiră la excelenţă. Toţi doresc să se ştie purtătorii însemnelor şi caracteristicilor celor mai buni. Toţi ar fi încântaţi să facă parte din elită. Aici Ioan primeşte descoperirea condiţiilor de bază care definesc grupul de oameni pe care Dumnezeu îi consideră excelenţi.

Prima caracteristică revelată este răbdarea sfinţilor. Aceasta este o atitudine permanentă de rezistenţă statornică faţă de invazia răului, sub toate aspectele lui. Răbdarea sfinţilor este exprimarea explicită şi clară a poziţiei de ascultare faţă de Dumnezeu şi de împotrivire categorică şi conştiincioasă faţă de Satana. Este adevărat că acest mod de a fi a devenit o a doua natură a sfinţilor lui Dumnezeu, dar ei au rămas tot timpul conştienţi de natura lor păcătoasă şi de potenţialul lor continuu de a săvârşi Fapte care contravin aşteptării şi voinţei lui Dumnezeu pentru ei.

Viaţa grupului de elită descris aici este o oglindire evidentă a caracterului lui Dumnezeu arătat în mod constant şi simplu în Decalog. Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu îşi găsesc întruchiparea în comportamentul şi modul de gândire al celor menţionaţi aici.

Cea de-a treia caracteristică este secretul care stă la baza performanţelor de excepţie ale aleşilor lui Dumnezeu. Credinţa lui Isus constituie singura speranţă şi sursă de reuşită a grupului de elită arătat lui loan. Credinţa lui Isus a fost cea prin care El Şi-a încredinţat viaţa în mâna Tatălui şi apoi S-a încrezut numai în El pentru reuşită.

Succesul la un pas de tine:

Poţi fi un reprezentant al elitei creştine, dacă aceeaşi credinţă ca a lui Isus te conduce zilnic. Tu Îi oferi astfel ocazia lui Dumnezeu să te conducă şi să te ocrotească!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor