Ioan – sărbătoare pentru suflet

În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic ca sunetul unei trâmbițe. Apocalipsa 1:10

Ziua Domnului este făcută special pentru sufletul omului. Celelalte zile sunt pentru lucru, dar ziua Domnului este pentru suflet. Însuşi Domnul a lucrat şase zile ca să facă lumea, dar în ziua a şaptea S-a odihnit, S-a bucurat şi a rânduit-o ca zi de sărbătoare. Pentru Sine şi pentru omul pe care-l făcuse, Dumnezeu a pus deoparte ziua de odihnă si a sfintit-o.

Munca şi odihna sunt două părţi ale aceleiași rodii și numai împreună alcătuiesc întregul pe care mi l-a dăruit Domnul, să ne folosească şi să ne bucure. Munca fără odihnă este tristă și stearpă, odihna fără muncă este pustie şi goală. Munca întărește casa, iar sărbătoarea o face frumoasă, ca să se adune prietenii şi frații laolaltă şi să se bucure de lucrul bine făcut.

Când trupul se opreşte de la muncă, începe sufletul să umble şi să se bucure. Când braţul se înmoaie de trudă şi se odihneşte la umbră, duhul se întăreşte la soare pentru săptămâna următoare.

Ziua de odihnă este vremea peste care Dumnezeu stăpâneşte altfel decât peste celelalte zile. El a oprit ziua de odihnă pentru Sine, ca să nu putem face noi ce vrem cu ea. De aceea trebuie să facem ce ne spune El. Şi El ne spune să ne gândim că, la început, Dumnezeu a făcut cerul şi pământul şi să nu uităm niciodată acest lucru. El ne spune să-L căutăm în locul de închinare, unde să-I aducem cântare de laudă şi unde să-L ascultăm ce ne spune din Cuvânt. El dorește să ne minunăm de bunătatea Sa şi să povestim altora despre îndurarea Sa. În ziua Domnului, ne prindem frăţeşte de mână, ca să ne simțim mai aproape unii de alţii şi de El.

Succesul la un pas de tine:

Dacă eşti harnic în zilele săptămânii, te poţi bucura de ziua pe care a făcut-o Dumnezeu special pentru odihnă şi închinare.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor