Ioan – rugăciunea de efect

Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. 1 Ioan 5:14

Orice om care se roagă doreşte ca rugăciunea sa să fie ascultată.

Ioan ne vorbeşte exact despre acest lucru. Dacă cerem ceva după voia lui Dumnezeu, El ne ascultă cu plăcere. Se ridică însă întrebarea: Cum putem cunoaşte voia sfântă? Prin naşterea noastră în această lume, nu primim în mod natural şi un simţ al voinţei lui Dumnezeu pentru noi. Numai printr-o renaştere spirituală putem dobândi acest discernământ.

Studiul Cuvântului ne poate ajuta foarte mult în a cunoaşte voia Tatălui ceresc. În mod deosebit făgăduinţele şi poruncile Sale ne conduc simplu la a şti ce doreşte Dumnezeu de la noi. Când ne rugăm pe baza făgăduinţelor Sale, cu dorinţa sinceră de a împlini aşteptările Sale, avem toate şansele ca rugăciunile să ne fie ascultate.

Rugăciunile preferate de Dumnezeu sunt în primul rând cele de laudă, care-L recunosc pe El ca Părinte, Creator şi Mântuitor. Urmează rugăciunile de mulţumire pentru toată lucrarea şi purtarea Sa de grijă. Îi place lui Dumnezeu să audă din partea noastră cuvinte de recunoştinţă conştientă pentru munca sufletului Său de a ne izbăvi din păcat.

Dumnezeu ascultă cu mare interes şi rugăciunile noastre de pocăinţă. El ne iartă din toată inima şi aruncă păcatele noastre în fundul mării uitării, dacă ne mărturisim păcatele cu părere de rău şi cu dorinţă de întoarcere. Îi mai plac lui Dumnezeu rugăciunile noastre de mijlocire unii pentru alţii, iar atunci când cerem intervenţia şi susţinerea Sa în proiecte pentru creşterea Bisericii, putem fi siguri că mâna Sa va fi la lucru.

Succesul la un pas de tine:

Acum, că ştii pentru ce anume să te rogi, nu mai rămâne decât să practici rugăciunea eficientă.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor