Petru – sfințenie ca la carte

Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. 1 Petru 1:15

Cineva poate vedea în această chemare a apostolului Petru o condiţie imposibil de îndeplinit. Dar atunci când citim textul cu atenţie, lucrurile nu sunt chiar aşa de complicate.

Apostolul ne spune că Dumnezeu este sfânt în sfera Sa de acţiune. Urmând acest model, noi trebuie să fim sfinţi în toată purtarea noastră. Nu suntem lăsaţi să realizăm nici singuri şi nici prin puterea noastră acest lucru de dorit.

Pentru a face posibilă umblarea noastră sfântă, Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său, care să ne arate calea şi să ne susţină pe drum. Primul lucru pe care ni l-a arătat Hristos este acela că El însuşi a fost dependent de Tatăl Său, deşi avea puterea să Se descurce singur. Reuşita misiunii Mântuitorului a constat în desăvârşita dependenţă de Tatăl şi de Cuvântul Tatălui. El nu a făcut nimic despărţit de Dumnezeu Tatăl. În plus. Duhul Sfânt a fost Acela care S-a ocupat de coordonarea misiunii Fiului lui Dumnezeu şi tot El este Acela care Se ocupă în continuare de coordonarea misiunii noastre.

Atunci când Dumnezeu ne conduce, maniera noastră de a săvârşi lucrurile poartă amprenta divină. Noi umblăm şi lucrăm cu aprobarea lui Dumnezeu, iar acest lucru ne conduce la reuşită, asemenea misiunii publice a Mântuitorului.

Mai mult decât călăuzirea divină, ceea ce ne asigură succesul este puterea Sa, pe care ne-o dă cu bucurie şi îmbelşugare pentru a-I împlini aşteptările. Astfel, prin călăuzirea şi puterea Sa noi putem fi, şi suntem, sfinţi în toată umblarea noastră, ca şi El în toată umblarea Sa.

Succesul la un pas de tine:

Eşti sfânt dacă faci ceea ce vrea Dumnezeu cu puterea pe care El ţi-o oferă zilnic, pentru că tu o ceri şi o valorifici.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video