Pavel – viziune de perspectivă

În noaptea următoare. Domnul S-a arătat lui Pavel şi i-a zis: „îndrăzneşte. Pavele, căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot aşa trebuie să mărturiseşti şi în Roma.” Fapte 23:11

Ceea ce îi dădea siguranţă şi curaj lui Pavel în acţiunile sale riscante pentru cauza Evangheliei era sentimentul aprobării şi călăuzirii divine. Secretul reuşitei misiunii sale era foarte mult determinat de acest aspect al vieţii lui spirituale. Din timp în timp, apostolul primea descoperiri de la Dumnezeu care îi confirmau faptul că el continua să se afle în atenţia Sa. Astfel apostolul putea să-şi facă socotelile cu privire la perspectiva imediată şi la cea pe termen lung. În noaptea care a urmat înfăţişării sale înaintea sinedriului, Pavel a primit o descoperire cu privire la planul pe care Dumnezeu îl avea cu el, de a ajunge la Roma. Apostolul ar fi dorit de multă vreme să facă o asemenea călătorie, însă mereu a fost împiedicat, iar proiectata vizită în cetatea de scaun a cezarului era din nou amânată. Pavel nu s-a gândit niciodată că o asemenea călătorie se va face pe cheltuiala statului, iar el urma să fie însoţit de serioase forţe de ordine ale imperiului.

O asemenea descoperire a planului lui Dumnezeu era de cea mai mare valoare pentru a-l susţine în credinţă pe Pavel, prin şirul ameţitor de primejdii şi nedreptăţi prin care avea să treacă până să ajungă la Roma. Odată ce cunoştea ţinta pe termen lung a călătoriei, apostolul avea suficientă lumină pentru a şti să cumpănească detaliile zilnice. Dacă Dumnezeu îi aşezase deja înainte destinaţia, Pavel putea spera că va primi înţelepciune de sus pentru fiecare pas.

Succesul la un pas de tine:

Un plan pe termen lung te poate ajuta să-ţi ordonezi mai bine deciziile zilnice. Când ştii unde vrei să ajungi, ştii mai bine pe unde s-o iei.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor