Lidia – patroana cu inimă aleasă

Una din ele numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. Fapte 16;14

Există trei elemente care făceau din Lidia, patroana cea cu inima aleasă, o femeie de nădejde în perspectiva promovării Evangheliei în Europa. Ea era o femeie prosperă şi făcea parte din protipendada cetăţii, având o afacere cu purpură în Asia Mică, în timp ce locuia în Filipi din Macedonia.

În primul rând, Lidia se remarcase ca o închinătoare practicantă a religiei Viului Dumnezeu. În programul ei obişnuit săptămânal, participarea la întrunirile religioase era un obicei regulat. Este adevărat că nu erau suficienţi închinători în cetate pentru a putea organiza o sinagogă, dar la locul de închinare organizat pe marginea râului, Lidia era nelipsită. Cum numărul era foarte mic, Lidia se remarca uşor printre participanţii consecvenţi.

Dispoziţia personală a Lidiei era una de interes şi ascultare. Ea dorea să-şi îmbunătăţească permanent experienţa şi cunoştinţele cu tot ce era nou şi de valoare. Această orientare personală a făcut ca această femeie influentă să devină una dintre cele mai puternice susţinătoare ale Evangheliei.

Al treilea element notat de Luca este faptul că Dumnezeu îi deschidea Lidiei inima pentru primirea credinţei. În timp ce ea era interesată şi căuta lucrurile sfinte. Dumnezeu venea în întâmpinarea căutărilor ei, deschizându-i inima să priceapă şi să primească adevărurile avansate ale credinţei.

Succesul la un pas de tine:

Binecuvântările Lidiei sunt la dispoziţia fiecărui suflet interesat şi căutător. Dumnezeu este gata să onoreze orice dorinţă în domeniu.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor